De beste raambekleding tips voor niet-standaard ramen

beeld vtwonen Beeld

Niet alle ramen hebben een standaard vorm. Denk aan een ronde erker, een getoogd raam of een hoge vide. Qua raambekleding kan dat een uitdaging zijn. Shutters bieden altijd uitkomst, omdat ze perfect op maat gemaakt kunnen worden. En: ze zijn nog Insta-waardig ook!

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Jasno

Meebewegen

Het toffe aan shutters is dat ze zelfs in een ronde vorm, zoals een erker, meebewegen én hun strakke look behouden. Win-win! Pas de rest van de inrichting hierop aan door ronde vormen te combineren met strakke lijnen voor een spannende balans.

beeld vtwonen Beeld

De hoogte in

Een vide geeft veel daglicht en verbindt verschillende ruimtes – op meerdere verdiepingen – met elkaar. Raambekleding die over de hele hoogte doorloopt past hier perfect bij. Shutters zijn hierbij je beste vriend en maken de vide nóg meer tot een eyecatcher.

beeld vtwonen Beeld

“Zelfs in zo’n rond raam passen shutters perfect, omdat ze op maat gemaakt kunnen worden”

Ronde ramen

Een rond raam staat prachtig in een modern interieur. Zeker als je er zo’n stylish zithoekje van maakt. Ook hier passen shutters perfect, omdat ze exact op maat gemaakt kunnen worden. Handig!

beeld vtwonen Beeld

Optisch effect

Een dakraam over de gehele breedte van een ruimte brengt een extra hoeveelheid licht met zich mee. Door de bekleding over de hele hoogte door te laten lopen, lijkt de ruimte optisch groter. Een voordeel van shutters: zonlicht weer je precies op de plekken waar het naar binnen schijnt; de verschillende panelen zijn namelijk apart van elkaar te bedienen. Shutters zijn trouwens ook geschikt voor deuren, dus het strakke effect wordt niet doorbroken door een eventuele opening.

beeld vtwonen Beeld

In de mix

Bij een extra hoog plafond is het ook mogelijk om een combinatie te maken van shutters en gordijnen. Door te kiezen voor een bijzondere houtsoort of contrasterende kleur worden shutters niet alleen praktisch, maar maken ze ook nog eens een statement in de ruimte.

Advies thuis

Shutters zijn geschikt voor iedere raamvorm en passen bij elk interieur. Voor Jasno is geen uitdaging te groot. Jasno staat voor vakwerk op maat van de hoogste kwaliteit. Voor een licht, fris en stijlvol resultaat!

Heb jij ook zo’n uitdagend raam waarvan je niet zeker weet wat je er mee moet? De adviseurs van Jasno komen graag bij je thuis om samen te kijken naar de perfecte oplossing. Dat doen ze ook in de showroom in Eersel. Liever eerst nog meer opties bekijken? Download de brochure.

Bron: In samenwerking met Jasno

Lees verder onder de advertentie