Cozy cocooning: creëer een warm herfstnest

beeld vtwonen Beeld

Nu de dagen korter worden en de avonden langer, is het tijd om weer lekker naar binnen te gaan. En het liefst kruipen we natuurlijk comfortabel weg onder een stapel zachte dekens. Maak van de slaapkamer een ultieme relaxplek met de tips van vtwonen-stylist Marianne Luning. Bekijk de video! Wil je nog dat beetje extra inspiratie opdoen? Tijdens de oktober woonmaand wordt je de hele maand overspoeld met de nieuwste trends, de mooiste shopinspiratie en slimme stylingtips.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Swiss Sense

Rust-recept

In uitzonderlijke tijden toch volledig tot rust komen: vtwonen-stylist Marianne Luning heeft er hét recept voor. ‘Het is tijd om ons terug te trekken in de veiligheid van ons eigen huis. Om even helemaal niets te hoeven, bij te komen en op te laden. De slaapkamer is daar de ideale ruimte voor. Gewapend met een grote stapel kussens, zachte dekens en je favoriete boeken mag die slaapkamerdeur even dicht. Naar buiten gaan komt later wel weer.’

Woestijntinten

In de perfect ingerichte slaapkamer komt dat gevoel van rust bijna vanzelf. Zelf zo’n warm nestje maken? Marianne weet hoe. ‘Begin bij de basis: een bed dat uitnodigt om erin te duiken. Kies zoals hier voor een kleurpalet van nude- en warme terratinten, aangevuld met chocoladebruin voor stevigheid en diepte. Denk: tinten die doen denken aan de zonsondergang in de woestijn. En onthoud: kussens heb je nooit genoeg.’ Marianne koos hier onder andere voor een rond sierkussen in een zachte nudetint. Niet bescheiden zijn dus.

beeld vtwonen Beeld

“Met zo’n luxe bed en mooi beddengoed wordt de slaapkamer een warm nestje”

Slaapkamer stylen

Het warme gevoel zit niet alleen in het kleurgebruik, maar ook in welk beddengoed je kiest. Marianne gaat op creatieve manier aan de slag met een vierseizoenendekbed. Ze hult de dekbedden in verschillende materialen, van flanel tot katoen, en mixt warme ton sur ton tinten om een rijk geheel neer te zetten. Bekijk de video om te zien hoe zij een cocoon-waardig holletje creëert:

vtwonen expert Toby

Karaktervol en warm, dat is de stijl van onze vtwonen expert Toby. Deze interieurspecialist heeft al bijna 7 jaar ervaring in het bekijken, beoordelen en beslapen van interieurs. Toby bekijkt een specifieke ruimte altijd met veel aandacht en oog voor detail. Het licht, de indeling en functionaliteit staan bovenaan zijn lijstje. Zijn specialisatie is de woonkamer, met name banken en stoelen, met een voorkeur voor een plekje in de herfstzon.

beeld vtwonen Beeld Oktober Woonmaand
Beeld Oktober Woonmaand

Bron: In samenwerking met Swiss Sense | vtwonen 10-2020 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning | Video Four Creating

Lees verder onder de advertentie