WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Als het thuis altijd naar vakantie ruikt…

Een compleet gestyled interieur is pas af als het ook lekker ruikt. Daarom zijn er nu geuren die je kunt koppelen aan verschillende woonstijlen in een strak design. Lifestyle & travel influencer Anne (@YOURLBB) ging je voor en laat zien hoe je geur een passende plek geeft in huis. (in samenwerking met Glade)

Hoewel ik het heerlijk vind om veel te reizen, vind ik het ook altijd erg fijn als ik thuis weer de sleutel in het slot van mijn eigen voordeur steek. Er zijn jaren dat ik ruim 150 dagen op reis ben en tijdens het schrijven van mijn laatste boek Feed Your Wanderlust heb ik voor de grap eens geteld in hoeveel landen ik ben geweest. De afgelopen jaren reisde ik naar 53 landen. Tijdens deze reizen bezoek ik de meest fantastische plekken en neem ik altijd woonaccessoires mee voor thuis. Een tastbare herinnering aan een reis vol mooie ervaringen. Inmiddels kan ik wel stellen dat mijn woonstijl een eclectische mix is. Van stijlen, maar zeker ook van de schatten die ik tijdens mijn reizen heb verzameld. Amberkleurige vintage vazen van een vlooienmarkt in Parijs, waxinelichtjes van geklopt messing uit Marokko. Gemixt met veel donker hout, leer, velvet, bamboe en palmboom silhouetten die doen denken aan strand en zee.

Iets anders dat mij steevast herinnert aan andere landen zijn geuren. De geur van de zee doet mij denken aan Bali of Sri Lanka en aan stranden met palmbomen. De geur van cederhout doet mij denken aan dat ene fijne hotel in Griekenland waar we de eerste vakantie met ons zoontje Manuel vierden. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat mijn thuis er niet alleen leuk uit ziet en mijn persoonlijke stijl reflecteert, het moet ook lekker ruiken. Het liefst naar geuren die al die herinneringen oproepen.

Als jij net als ik graag reist, zul je vast herkennen hoe fijn het is als je huis je doet denken aan vakantie. De geur van de zee, de geur van de Alpen. Als ik mijn ogen sluit dan ben ik weer even op reis. Op vtwonen.nl kun je nu een leuke test doen waarbij jouw persoonlijke woonstijl gekoppeld wordt aan zo’n geur voor in huis van Glade.

Welke geur past bij jouw woonstijl?

Deze week heb ik hiervoor alvast getest welk huisparfum het best bij mijn woonstijl past. Ik heb graag een huisparfum in de kamer staan omdat het dan thuis ook nog lekker ruikt als ik terug kom van een lange reis en de deuren en ramen al die tijd op slot hebben gezeten. De geur blijft tot wel 60 dagen hangen! Wat bleek uit de test? De geur Sea Minerals & Magnolia is de perfecte match met mijn huis. Met de geur van de zee, een vleugje groene thee en de geur van magnolia die doet denken aan de bloesem in Tokyo. Past perfect bij mijn zeegroene velours gordijnen, een subtiele verwijzing naar mijn liefde voor water en mijn Zeeuwse roots.

Voor wie bij huisparfums denkt aan een lelijk ding dat vroeger misschien bij je oma in de vensterbank stond: think again! De huisparfums van Glade hebben onlangs een nieuw design gekregen waardoor je ze op veel verschillende manieren kunt stylen met je eigen accessoires. Van een sense & spray (met een bewegingssensor die sprayt als je langsloopt) tot een automatische spray (die om de zoveel tijd sprayt). Naast Sea minerals & Magnolia zijn er twee andere nieuwe geuren: Pink rose & Meringue en Vanilla & White orchid, die verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat en Blokker.

Ben je benieuwd welke geur het best bij jou past? Doe de vtwonen quiz en ontdek welke woonstijl en matchende geur van Glade bij jou past!

Lifestyle & travel influencer Anne (@yourlittleblackbook) blogt op YLBB, de grootste travelblog van Nederland. Ze schreef de boeken Wanderlust en The Amsterdam City Guide.

nog meer: Samenwerking