5x niet vergeten als je gaat verbouwen

beeld vtwonen Beeld

Sta je op het punt (een deel van) je huis te verbouwen? Neem dan nog heel even de tijd om deze tips te lezen. Zo weet je zeker dat je straks écht kunt genieten van het resultaat. (in samenwerking met Univé Verzekeringen)

1. Nieuwe vloer?

Ga je voor hout, laminaat, tegels of toch pvc? Alles kan, ook als je een houten ondervloer hebt. Maar de ondervloer moet wel trillingvrij zijn. Schroef losliggende planken stevig vast, zodat de nieuwe vloer niet scheurt. Ook belangrijk: leg het laminaat dwars op de bestaande houten vloer. Zo voorkom je dat er een verende werking ontstaat en loop je de klikverbindingen niet kapot.

2. Is het keukenontwerp compleet?

Bij een nieuwe keuken denk je als eerste aan de looks, het materiaal, het werkblad en de ruimte die je daarop hebt en de apparatuur. Minstens zo belangrijk is verlichting op de juiste plekken, goede ventilatie en de hoogte van het werkblad. En het meest vergeten onderdeel: houd rekening met de prullenbak.

3. Wees geduldig met de wanden

Net gestucte wanden (een klus voor de vakman) hebben tijd nodig om te drogen. Wacht dus nog even met behang of muurverf. Hoe lang je de wand de tijd moet geven om te drogen, is afhankelijk van de dikte van het stucwerk, de luchtvochtigheid, ventilatie en de temperatuur in de ruimte. Vraag het altijd aan de stukadoor.

4. Dekt de verzekering dat nog?

Ook al biedt Univé automatisch een garantie tegen onderverzekering van je inboedel, na een grote verbouwing is het altijd slim om na te kijken of de verzekeringen nog in verhouding staan. Dus klopt de waarde van je inboedel (losse spullen in je woning die je zo mee kunt nemen bij een verhuizing) en onroerende zaken (alles wat vastzit in/aan het huis) nog met je verzekering? Neem bij twijfel contact op met de Univé-adviseur bij jou in de buurt.

5. Maak een lichtplan

Maak voordat je gaat verbouwen een lichtplan, zodat je precies weet waar je stopcontacten nodig hebt. Hierin neem je basislicht op (bijvoorbeeld boven de eettafel), maar ook sfeerverlichting en een leeslamp. Denk ook aan slimme oplossingen. Als je nu de juiste apparatuur of een lichtsysteem aanlegt, bedien je straks de verlichting via je telefoon of tablet.

Geld terug actie

Ben je op zoek naar een woonverzekering, dan heeft Univé een mooi aanbod. Sluit een inboedel en/of opstalverzekering af bij Univé en krijg tot € 75,- terug. Kijk hier voor meer informatie en de actievoorwaarden.

Bron: in samenwerking met Univé Verzekeringen

Lees verder onder de advertentie