5 x antwoord op jullie meest gestelde woonvragen

beeld vtwonen Beeld

Een interieur samenstellen dat past bij jouw woonstijl, wensen én ruimte kan knap lastig zijn. Want waar let je op bij het kiezen van de bank, welke indeling is passend en hoe mix je verschillende stijlen tot een kloppend geheel. Wij helpen je op weg en geven antwoord op 5 van jullie meest gestelde woonvragen.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Eijerkamp

1. Ga ik voor een bank of hoekbank?

Kijk naar de afmeting van je woonkamer. Heb je de ruimte, dan kun je best voor een grote hoekbank gaan. Is je woonkamer wat kleiner, dan volstaat een 2 of 3-zitter (eventueel met een extra fauteuil) ook. Zorg dat de bank niet te dicht bij de deur naar de hal of de tuin staat en houd voldoende ruimte rondom de bank vrij voor een luchtig effect. Bedenk welke rol de bank gaat vervullen. Kijk je er voornamelijk televisie op en vind je het belangrijk dat je er lekker op kunt liggen, of houd je van een actieve, rechte zit. Het zitvlak is een goede graadmeter voor het zitcomfort, hoe dieper deze is, hoe meer je een loungebank kunt verwachten. Trek wat looks betreft je woonstijl zoveel mogelijk door, vrijwel alle banken zijn verkrijgbaar in verschillende stof- en leersoorten en zelfs de kleur van de poten kun je vaak zelf bepalen.

2. Hoe bepaal ik de indeling van mijn woonkamer?

Voor een zo goed mogelijke indeling is het van belang om na te gaan welke functie de woonkamer gaat vervullen. Wil je er televisie kunnen kijken, eten, werken of lezen en mag er plek zijn voor kinderen om te spelen? Door antwoord te geven op deze vragen kun je heel gericht aan de slag met het uitzoeken van meubels en verlichting. Een logische indeling is vaak afhankelijk van zichtlijnen: houd deze zoveel mogelijk open en gericht naar buiten voor een ruimtelijk geheel. Let op dat je daglicht niet blokkeert met grote of logge meubels en houd rekening met looproutes: zet meubels niet te dicht op elkaar of bij deuren. Een handige tip is een plattegrond met uitgeknipte meubels te gebruiken. Zo kun je eindeloos schuiven en in één oogopslag zien welke opstelling goed werkt in jouw woonkamer.

3. Hoe mix ik verschillende woonstijlen?

Bekijk waar jullie woonstijlen raakvlakken hebben, niet alleen waarin ze verschillen. Misschien zijn er kleuren, materialen of zelfs meubels die jullie beiden mooi vinden. Doe inspiratie op in de 8 nieuwe vtwonen Stijl Studio’s van Eijerkamp en ontdek of je woonstijl landelijk, romantisch, industrieel of toch basic is. Kies beiden twee producten uit die jullie graag terug willen zien in het interieur en probeer hierin een compromis te vinden. Het combineren van stijlen valt vaak verrassender uit dan je denkt en maakt een interieur alleen maar spannender en persoonlijker.

beeld vtwonen Beeld

4. Hoe zorg ik voor meer opbergruimte?

Kies voor slimme opbermeubels, hiermee creëer je praktische en stijlvolle opbergruimte in je woonkamer. Wil je een mooi servies uitstallen, maar heb je ook behoefte aan een plekje voor post en speelgoed, dan is een buffetkast ideaal. Achter de glazen deuren in het bovenste gedeelte kun je persoonlijke schatten kwijt, terwijl de dichte deuren aan de onderkant alle spullen die je niet wilt zien uit het zicht houden. Kom je niet uit met de deuren? Er zijn ook kasten met schuifdeuren, die passen zelfs in een wat kleinere ruimte. Ook slim: geef sleutels, brieven, kassabonnetjes en ander kleinood een vast plek in een mooie mand of stijlvol bakje. Zo ligt alles bij elkaar en ziet het er georganiseerd uit.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

5. Hoe bepaal ik de grootte van mijn eethoek?

Gezellig tafelen, huiswerk maken, kletsen of de dag bespreken: de eethoek is in veel huishoudens veel meer dan alleen een plek om te eten, daar wil je een weloverwogen keuze in maken. Met een grote rechthoekige tafel heb je voldoende ruimte om laptop, papieren of speelgoed voor etenstijd gemakkelijk aan de kant te schuiven. Een ronde variant is handig als je beperkt de ruimte hebt. Hij beslaat een minder groot oppervlak, maar heeft met een diameter van 140 cm al snel plek genoeg voor zes mensen. Wie met z’n tweetjes woont, maar in het weekend regelmatig vrienden of familie te eten krijgt, heeft het meeste aan een uitschuifbare eettafel. Let bij de stoelen op een comfortabele zitting en vermijd armleuningen als je beperkt de ruimte hebt. Verder kun je bij kleine kinderen het beste voor kunststof of leren varianten gaan (want makkelijk schoon te houden) en zorgen verschillende kleuren of formaten voor een speels effect.

Staat jouw woonvraag er niet tussen?

De interieuradviseurs van Eijerkamp staan 7 dagen per week klaar voor persoonlijk interieuradvies. Wat je woonprobleem, interieurstijl of budget ook is. Ontdek de 8 nieuwe vtwonen Stijl Studio’s online bij Eijerkamp.nl.

Bron: In samenwerking met Eijerkamp

Lees verder onder de advertentie