WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een sfeervolle woonkamer

Als er een ruimte in huis is waar je vaak en langdurig bent dan is het wel de woonkamer. Geen wonder dat je het hier graag gezellig en knus wilt hebben. Maar waar begin je en hoe voorkom je een ratjetoe aan kleuren, spullen en stijlen? Wij geven 5 tips. (in samenwerking met HiFi Klubben)

1. Kleur

Een belangrijk onderdeel van sfeer creëren is het gebruik van kleur. Met de juiste tinten zorg je voor eenheid, eigenheid en gezelligheid in je interieur. Kies bij voorkeur voor natuurlijke nuances als offwhite, bruin of zachte zandtinten en creëer hier een huiselijk ton sur ton effect mee. Over het algemeen maken donkere kleuren een ruimte kleiner, maar ook knusser, kies hiervoor eens oker, roestrood of oudroze.

2. Muziek

Een groot deel van de stemming in huis wordt bepaald door muziek. Of het nu zachtjes speelt op de achtergrond of de gangmaker is op een feestje: muziek is persoonlijk en laat een huis leven. Helaas is voor velen al die apparatuur vaak een doorn in het oog. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk audio te integreren in je interieur. Luidsprekers worden steeds mooier om te zien ,maar ze kunnen ook onzichtbaar worden geplaatst in een meubel, muziek speel je draadloos af en zelfs kabels kunnen compleet worden weggewerkt in de wanden. Met de SONOS Connect:AMP streaming-versterker (die niet in het zicht hoeft te staan) en extra speakers in andere ruimtes kun je overal in huis muziek luisteren. En bedienen doe je heel eenvoudig met de iPhone of iPad. Benieuwd wat er in jouw huis allemaal mogelijk is? En wil jij producten in alle rust en stilte zien, horen en vergelijken, vóór je beslist? Ga dan voor een vrijblijvend advies naar één van de HiFi Klubben winkels bij jou in de buurt. En wist je dat je de nieuwe luidsprekers door HiFi Klubben gewoon in dezelfde kleur als je wand kan laten mee spuiten? Het kan allemaal voor je geregeld worden.

3. Raamdecoratie

Behalve dat raamdecoratie wonderen doet voor de akoestiek in een ruimte, helpt het ook bij de sfeer in je woning. Met gordijnen heb je het snelst effect, ze laten gefilterd licht door en passen door de verscheidenheid aan stoffen en structuren bij iedere woonstijl. Kies voor luchtig linnen en laat ze wat langer voor een dramatisch effect, of ga voor een zwaardere stof en een plooi voor een strakke afwerking. Combineer gordijnen ook eens met houten jaloezieën of een rolgordijnen voor een knus gelaagd effect.

4. Textiel & textuur

Eén van de makkelijkste en snelste manieren om de woonkamer sfeer te geven is het gebruik van textiel. Een vloerkleed in het zitgedeelte (of onder de eettafel) zorgt niet alleen voor warme voeten, het verbindt losse elementen als meubels en krukjes ook met elkaar. Kussens en kleden mogen ook niet ontbreken, stem ze af op het seizoen en ga bij voorkeur voor grove (gebreide) texturen en zachte materialen.

5. Decoratie

Sfeer is hartstikke persoonlijk en draait vooral om een thuisgevoel. Omring je daarom met spullen die belangrijk voor je zijn. Denk aan souvenirs van die verre reis of een oud kastje. Haardvuur is eveneens sfeerverhogend, kaarsen geven hetzelfde gevoel. Zet een groepje op een dienblad of in een grote lantaarn voor een soortgelijk effect en vergeet ook de sfeerverlichting (dimmers!) niet. En wat past daar nou beter bij dan een mooie ‘old school’ platenspeler? Weer helemaal terug van weggeweest!

Bron: in samenwerking met HiFi Klubben.

nog meer: Samenwerking