WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een opgeruimde kinderkamer

Van stapels speelgoed tot rondzwervende kledingstukken: er zijn weinig plekken in huis waar het zo’n ongeorganiseerde chaos kan zijn als in de kinderkamer. Geen idee waar je moet beginnen? Laat je inspireren door onze tips en ga, samen met de kids, aan de slag. (promotie)

opgeruimde kinderkamer

opgeruimde kinderkamer

1. Sorteren kun je leren

Door speelgoed een vaste plek te geven, verloopt het opruimen sneller en ziet de kinderkamer er als geheel een stuk overzichtelijker uit. Zet alle voorleesboeken terug op de plank, leg tekeningen in een daarvoor bestemde lade en gebruik de manden voor het speelgoed.

2. Creëer nieuwe opbergruimte

Is de kinderkamer aan de kleine kant? Wees dan extra creatief met de ruimte die je hebt en kies voor multifunctionele meubelstukken. Een kist doet vaak dienst als opberger, maar met een schapenvachtje tover je ‘m zo om tot kleine bank. En wat dacht je van een vintage klepbureau? Na hard werken, verdwijnen alle knutselwerkjes uit zicht én het is gegarandeerd de blikvanger van de kamer. Gebruik ook de wand. Denk aan een speelse compositie van haken en knopen of een functionele wandopberger alle kleine troepjes. En is er geen opbergruimte meer, dan mogen kinderen zelf kiezen welk speelgoed er weg moet.

3. Kopen of knutselen

Zelfgemaakte knutsels geven de kinderkamer een persoonlijke touch. Knutselen en opbergen kan perfect gecombineerd worden. Verzamel lege dozen en versier deze samen met je kinderen; een racebaan op de doos voor de auto’s en een sprookjesbos als onderdak voor alle knuffels. Mocht je toch liever voor kant en klare slimme oplossingen gaan, dan word je vast en zeker blij van een Play & Go opbergtas en opbergbox op wielen.

4. Vast opruimmoment

Kinderen en rommel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Probeer gedurende de dag niet teveel op alle troepjes te focussen. Las voor het slapen gaan een kort moment in waarop je, samen met de kinderen, een opruimsessie houdt. Plaats en hang de opbergmogelijkheden ook op ‘kinderhoogte’. Zo wordt opruimen voor de kleintjes ook een eitje.

5. Maak er een spelletje van

Heb je jonge kinderen? Voeg dan een spelelement toe aan het opruimen. Wie als eerste alle blokken in de doos heeft gegooid, heeft gewonnen. Of: stel een wekker in, zet een muziekje op en ruim al zingend en dansend op voordat de wekker afgaat.

Niet weggooien, maar wel bewaren?

Eenmaal opgeruimd, kun je misschien wel wat extra ruimte gebruiken. Voor de dozen met persoonlijke herinneringen die je graag wilt bewaren, maar waar in huis niet voldoende ruimte voor is. Of omdat weggooien ook zo definitief is en je een aantal dozen wilt stallen voor de eerstvolgende vrijmarkt of kofferbak-verkoop in jouw buurt. Je zou dan (tijdelijk) een opslagruimte kunnen huren.

Shurgard biedt particulieren opslagruimte, van 1 tot 30m2, met een flexibele huurperiode. De ruimte is beveiligd met een persoonlijke toegangscode en slot. Je kunt zeven dagen per week bij je spullen. Een veilige en handige oplossing en je betaalt voor de eerste maand huur slechts 1 euro, ook als je maar een maand huurt. Meer weten? Kijk op www.shurgard.nl.

Bron: in samenwerking met Shurgard.

nog meer: Samenwerking