WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een leuke én praktische kinderkamer

Een slaapkamer is magisch, helemaal voor kinderen. En hoewel het bed belangrijk is voor een goede nachtrust mag het er ook niet ontbreken aan sfeer en handigheidjes. Onze 5 tips voor de ultieme kidskamer. (in samenwerking met Auping)

1. Creatief opbergen

Een goede en gezellige basis begint bij slimme opbergmogelijkheden, niet onbelangrijk in een kinderkamer. Wees creatief met ruimte en benut de ruimte onder het bed met bakken voor beddengoed en kussens. Ook van de wanden kun je dankbaar gebruik maken met een verzameling wandhaken, of door de hoogte in te gaan met stevige (boeken)planken. Kies een thema als uitgangspunt. Houd je kind van safari? Denk eens aan (oude) koffers als opbergplek. En is hij of zij dol op de zee, gebruik een groot visnet voor het uniek opbergen van knuffels.

2. Een goed bed

Voor je kinderen wil je alleen het allerbeste, helemaal als het aankomt op slapen. Behalve dat een goed bed belangrijk is voor de nachtrust is het voor kinderen vaak ook een verstopplek, een hut, een gezellig hoekje of onderdeel van hun fantasie. Een Auping bed is met aandacht gemaakt en voor aandacht gemaakt. Best belangrijk, want voor kids moet het bed aanvoelen als een een coconnetje waarin ze zichzelf kunnen zijn, maar ook aandachtig kunnen luisteren naar een verhaaltje voor het slapen. Het bed mag best een blikvanger zijn, combineer ‘m bijvoorbeeld met een bedhemel (voor een extra knus effect) of schilder er een vlak of lambrisering achter in een sprekende tint.

3. Behoud de rust

De kinderkamer is een plek waar kinderen na een drukke dag tot rust komen. Zorg er dus voor dat de kamer rust uitstraalt. Kies dus in plaats van felle kleuren voor pastellen en vergrijsde tinten. Deze kleuren zorgen voor rust, zonder dat het saai wordt. Wil je toch een wat sprekender effect? Ga aan de slag met een lambrisering van verf. Laat de bovenkant wit, zo blijft het ruim en luchtig. Je kunt de wand ook indelen in verschillende vlakken, plak ze goed af met schilderstape en schilder de vlakken in verschillende tinten. En voor wie echt durft is een XL letter in een sprekende kleur een mooi grafisch detail.

4. Ga voor slimme meubels

En dat wil zeggen: meubels met een dubbele functie. Kies bijvoorbeeld voor een bank die als extra slaapplek ingezet kan worden, maak een inklapbaar bureautje aan de achterkant van het bed, zet een kruk naast het bed als nachtkastje en deel een grote kamer op met een kast als roomdivider. En die grote kist is niet alleen handig voor speelgoed, maar met een leuk matrasje erop meteen ook een knus bankje.

5. Gebruik humor

In de kinderkamer mag hier en daar best een grapje zitten, ze moeten per slot van rekening nog lang genoeg groot zijn. Houd je kind van dieren? Er zijn tegenwoordig een heleboel leuke accessoires, muurstickers en prints met dieren erop. Blijf bij één thema, dat zorgt voor eenheid en een duidelijk uitgangspunt. Kies bijvoorbeeld voor flamingo’s, een onderwaterwereld of botanische tuin.

Tijd voor elkaar

In een bed gebeurt zoveel meer dan alleen slapen, je krijgt er de beste ideeën, beleeft er de mooiste momenten en kunt er lachen, troosten en spelen. Het is een magische plek, helemaal voor kinderen. Het is de plek waar je je kind voor het slapen gaan nog een stukje voorleest. Het bedtijdverhaal ‘Bram en het magische bed’ is geschreven voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar en prikkelt de fantasie met een robot, blauwe knuffeldino én een rol voor de luisteraar zelf. Heb je een Google Home-speaker thuis en wil je het bedtijdverhaal luisteren met je kinderen? Geef dan de opdracht: Hey Google, praat met Auping.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Samenwerking