WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een landelijke touch in huis

Landelijk wonen draait om natuurlijke materialen en basic kleuren, die zorgen voor een sfeervol huis. Denk aan een verweerde houten tafel, een betonnen keukenblad, maar ook een deurklink van getrommeld messing. Haal het basic buitenleven naar binnen met deze tips! (in samenwerking met Intersteel)Intersteel deurkruk

1. Natuurlijke materialen

Met natuurlijke materialen zoals beton, hout, linnen en steen haal je de sfeer van het basic buitenleven in huis. Het zijn materialen die weinig opsmuk nodig hebben en mooi zijn door hun ongepolijste uiterlijk. Denk aan stoere vloertegels, een betonnen keukenblad of een verweerde houten tafel. Combineer deze materialen met kussens, plaids en breisels in wol, linnen en katoen. Warmer gaat je interieur niet worden!

2. Landelijk deurbeslag

Deurkrukken of meubelgrepen springen misschien niet meteen in het oog, maar kunnen veel doen voor de sfeer in een huis. Een getrommelde messing deurklink met een matte look is bijvoorbeeld een aanwinst voor een landelijk interieur. De nieuwe collectie deurbeslag van Intersteel met de naam Landelijk & Klassiek is volledig uitgevoerd in messing, waarmee je een ruimte een landelijke touch kunt geven. In de collectie zitten ook accessoires, zoals deurstoppers en leuninghouders. Het mooiste is om overal in huis te kiezen voor hetzelfde deurbeslag, zodat er eenheid ontstaat. It’s all in the details!

Intersteel deurkruk

3. Kalk- of krijtverf

Door een muur te schilderen, geef je een ruimte een snelle metamorfose. Kalk- en krijtverf passen goed in een landelijke woonstijl en hebben een karakteristieke uitstraling. Uniek aan kalkverf is de kleurnuance en het wolkige effect. Krijtverf is egaler en heeft een matte, poederachtige uitstraling. Het mooie van kalk- en krijtverf is dat je het ook goed kunt combineren met andere woonstijlen. Een moderne bank met strakke lijnen, staat bijvoorbeeld prachtig voor een wand die geschilderd is met kalkverf.

4. Hout

Vol met deuken, verweerd of voorzien van verfspatten, hout zorgt voor warmte, sfeer en een karakteristieke uitstraling. Het materiaal mag niet ontbreken in een landelijk interieur. Misschien ben je wel in het bezit van een bijzonder familiestuk? Combineer een robuuste, landelijke kast met een moderne keuken of een verweerd, houten bankje met een strakke vloer. Zo geef je je interieur een landelijk tintje, maar blijft het speels en verrassend door de mix aan stijlen.

5. Basic kleuren

Bij een interieur met natuurlijke materialen passen eenvoudige kleuren zoals wit, crème, zwart en grijs, maar denk ook aan pastellen en aardse tinten. Een basic kleurenpalet zorgt voor een mooie landelijke eenvoud. Door meerdere tinten van één kleur te combineren, ontstaat er een ton-sur-ton effect en voelt een ruimte warm en geborgen. Mix een landelijk interieur met kleuren zoals mintgroen en zachtblauw en je maakt het helemaal van nu.

Bron: in samenwerking met Intersteel

nog meer: Samenwerking