5 keukentips voor een druk gezin

beeld vtwonen Beeld

Met een volle werkweek en een druk gezin wordt gemak steeds belangrijker in de keuken. Met deze 5 slimme tips ga je hier voortaan efficiënt te werk en houd je tijd én ruimte over. (in samenwerking met Quooker)

1. Hap, slik, weg

Bereid je eten voor en het wordt meteen makkelijker. Maak ‘s avonds al het ontbijt of de lunch voor de volgende ochtend. Dat scheelt een hoop tijd tijdens de drukke ochtendspits. Kook in het weekend wat extra pastasaus of soep, dit kun je prima invriezen in kant-en-klare porties. Daar heb je verderop in de week dan weer profijt van.

2. Een multi-inzetbare kraan

Op welke momenten heb jij in de keuken kokend water nodig? Dat is vaker dan je denkt: een kop thee, een pan pasta of een eitje bij het ontbijt. Als je bedenkt dat een pan water aan de kook brengen gemiddeld tien minuten kost, houd je met de Quooker-kraan, die direct kokend water levert, tijd over. De kraan neemt weinig plek in op het aanrecht, en het reservoir in het keukenkastje is zeer compact. Een Quooker-kraan heeft een uitgekiend beveiligingssysteem, en geeft nooit zomaar kokend water. Zo kan niemand zich vergissen. En omdat je precies de hoeveelheid water kunt tappen die je nodig hebt, is de kraan ook nog eens hartstikke zuinig.

3. Grijp nooit meer mis

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd, dit geldt zeker ook voor de keuken. Bedenk van te voren welke spullen je tijdens de drukste momenten nodig hebt, dat voorkomt misgrijpen. Werk met losse kistjes, bakken en voorraadpotten in de kast of op het aanrecht. Denk eens aan een ontbijtkist gevuld met broodplanken, bestek, zoetbeleg, brood en crackers. ‘s Ochtends alleen de gekoelde producten nog pakken en als de kinderen de deur uit zijn schuif je alles zo weer terug in de kast. Dit kun je natuurlijk ook doen met je olie en kruiden of bij de benodigdheden voor koffie en thee.

Lees verder onder de advertentie

4. Opgeruimd staat … mooi

Functioneel kan ook mooi zijn. Zo staan kruidenplantjes in de vensterbank niet alleen heel gezellig, ze zijn meteen ook te gebruiken tijdens het koken. Hetzelfde geldt voor keukenattributen, die heeft iedereen nodig en hoeven niet altijd verstopt te worden. Zo zien een simpele afwasborstel en sponsje er een stuk leuker uit in een mooi bakje naast de kraan en kun je brood- en snijplanken prima tegen elkaar aan zetten tegen de wand naast het fornuis.

5. Slimme oven

Wie echt efficiënt met zijn tijd om wil gaan kiest voor slimme apparaten in de keuken. Zo zijn er bijvoorbeeld al ovens met ingebouwde wifi, die met de bijbehorende app op afstand te bedienen zijn. Je kunt kiezen uit een voorgeprogrammeerd recept, zodat de oven precies de juiste instellingen voor de bereiding heeft. Voorverwarmen of een vooraf gemaakte ovenschotel op afstand gaar laten worden kan ook. Bij thuiskomst hoef je alleen nog de tafel te dekken en aan te schuiven. Eet smakelijk!

Bron: in samenwerking met Quooker

Lees verder onder de advertentie