5 ideeën voor de keuken

beeld vtwonen Beeld

Of je nu gaat verbouwen of er één gloednieuw laat plaatsen: het upgraden van je keuken kan een enorme impact hebben op je huis. Creëer een keuken met wowfactor. Deze details maken het verschil. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Een ander kleurtje

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit op gelet: de ‘toe-kick’. Je weet wel, het stukje onder het aanrecht waar je tenen de plint raken. Omdat deze lat vaak dezelfde kleur heeft als de keukenkastjes, valt-ie bijna niet op. Door deze in een andere kleur te verven, breng je eenvoudig warmte en kleur in de ruimte en oogt de keuken weer als nieuw.

De Quooker Flex

Iets meer te besteden? Vervang de apparatuur in de keuken voor een knapper model. De waterkoker is er zo eentje. Overweeg in plaats daarvan een Quooker te plaatsen, waarmee je à la minute kokend water hebt. Nieuw op het gebied van kokend waterkranen is de Quooker Flex, met uitrekslang voor wie de keuken graag netjes houdt. Je trekt de flexibele slang uit de kraan en spuit in een handomdraai de spoelbak schoon. Ook slabladeren wassen, fruit schoonmaken, borden schoonspoelen: het is allemaal zo gepiept. De Quooker is niet alleen een feest voor het oog (hallo chique aanrecht), het koken gaat dus ook een stuk sneller en je hebt er jarenlang plezier van.

Handgrepen

Handgrepen zijn als sieraden en geven de keuken een compleet andere uitstraling. Schroef de huidige handgrepen los en vervang deze voor een leren, stalen, houten of sierlijke greep. Een fluitje van een cent, deze mini-make-over.

Lees verder onder de advertentie

Levend groen

Het verschil zit ’m in de details. Een goedgeplaatste kamerplant of een vaas met seizoensbloemen brengt letterlijk leven in een keuken. Een andere eenvoudige en budgetvriendelijke manier om je keuken op te fleuren, is door een mooi stel theedoeken in huis te halen. Hang deze op aan twee slim geplaatste haakjes zodat ze direct in het oog springen. Of lijst een favoriet familiegerecht in en pronk hiermee op het aanrecht. Dit brengt persoonlijkheid in de keuken.

beeld vtwonen Beeld

Achterwand

Nog zo’n plek die het beste tot zijn recht komt wanneer je ’m zelf customized, is de achterwand. De achterwand bepaalt het aanzicht van de keuken, dus daar mag best in geïnvesteerd worden. Houd je van klassiek? Dan kun je de achterwand met zwart en witte of Delfts blauwe tegels bedekken. Houd je van strak? Kies dan voor een glazen wand. Andere ideeën zijn een granieten of natuurstenen achterwand, of een met grote keramische tegels. Laat je inspireren door de zoekterm ‘kitchen backsplash’ in te vullen op Pinterest.

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met Quooker