4x tuintips voor de ultieme zomertuin

beeld vtwonen Beeld

De tijd van lange terrasavonden en barbecues is weer aangebroken. Maak je tuin zomerklaar met fijne zithoekjes, bloemen, geurige kruiden én een mooi kunstwerk als finishing touch.
(in samenwerking met Mooievogels.nl)

Lees verder onder de advertentie

Uitnodigend terras

In de zomer wil je graag genieten van het lekkere weer in een verzorgde tuin. Maar hoe richt je de tuin in om dit voor elkaar te krijgen? Als je de ruimte hebt, creëer dan verschillende zithoekjes, zowel in de zon als in de schaduw. Mooie beplanting zorgt ervoor dat je omringd bent door groen. Geef je terras een zwierig tintje met siergrassen of exotisch bamboe. Een lichtjessnoer op zonne-energie brengt sfeer op lange zomeravonden.

Kunst in de tuin

Een mooi kunstwerk maakt je tuin af. Wat dacht je van een robuuste metalen vogel? De beelden van mooievogels.nl zijn handgemaakt in Afrika, gemaakt van hergebruikt ijzer. Je haalt dus gegarandeerd een uniek sculptuur in de tuin én steunt meteen lokale kunstenaars. Door de hoogwaardige laklaag kunnen de vogels prima tegen het Nederlandse weer.
Of je nu kiest voor de eend, specht of merel, creëer een mooi hoekje voor jouw vogel. Subtiel verscholen in de border of midden in het gras: zo wordt het een eyecatcher in je tuin. Liever een groter of meer exotisch exemplaar? Bekijk alle mooie vogels.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Zomerbloeiers

Bloemen geven kleur aan de tuin. Met twee kleuren, zoals wit en roze, houd je het totaalbeeld rustig. Tip: plant soorten bij elkaar die op een ander tijdstip bloeien, zo krijg je meer afwisseling. Zomerbloeiers zijn ideaal voor in potten en bakken. Met margrieten, lavendel en natuurlijk de vlinderstruik kun je vlinders en bijen lokken. Mediterrane planten zoals salie, rozemarijn oregano en tijm kunnen goed tegen de droogte. Leg dus nog snel een geurige kruidentuin aan!

Tuinieren in de zon

Als de zon schijnt zijn er in de tuin allerlei kleine klusjes te doen die echt bij de zomer horen. Knip uitgebloeide rozen en vaste planten die uitgebloeid zijn af, dat staat mooier en zo maken ze snel weer vers blad en nieuwe bloemen. Geef planten in de zomer het liefst ’s morgen of ’s avonds water, dan is de verdamping het minst. Is het een periode heel droog geweest? Zet dan een schaaltje water in de tuin voor de dieren, zoals de vogels en egels.

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met mooievogels.nl