WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 woonoplossingen voor probleemzones in huis

Een interieur heeft meerdere functies die bij voorkeur allemaal samenwerken in huis. En dat is nu precies de uitdaging, want hoe integreer je de televisie, een werkplek of kinderspeelhoek op een stijlvolle manier in je woonkamer? Heel simpel, met deze 4 creatieve woonoplossingen. (in samenwerking met Eijerkamp)

1. De thuisbar

Je start er de dag met een kop koffie of sluit er de avond af tijdens een borrel met vrienden. Gezellig, een bar in huis, maar hoe maak je ‘m onderdeel van je interieur? Kies om te beginnen voor een bartafel, zo kun je eten en barhangen combineren en vormt ‘ie als vanzelf een verlengde van de keuken of eetkamer. Door het hoogteverschil is zo’n bartafel een echte blikvanger en met comfortabele gestoffeerde krukken erbij is lang natafelen ook geen straf. Met een schappenkast binnen handbereik maak je de look compleet. Van wijnrek tot glazenhouder: je geeft ‘m in een handomdraai de functie die het beste bij je past. Bezuinig niet op verlichting en ga voor dimbare lampen. Zo kun je spelen met licht en de sfeer gemakkelijk aanpassen aan het moment.

2. De kinderhoek

Misschien wel de belangrijkste regel bij een speelhoek in de woonkamer: stem de kleuren en materialen af op de omgeving. Zo wordt de kinderhoek onderdeel van de rest van het interieur en oogt het geheel rustig. Voldoende opbergmogelijkheden zijn een must, ga voor meerdere bakken (in dezelfde stijl) of kies voor één statement opbergmeubel in de vorm van een wandkast. Durf uit te pakken met een multifunctionele wandkast met plek voor boeken, accessoires, de televisie en natuurlijk speelgoed. Een uitschuifbaar blad vormt samen met een kleine stoel een flexibel kindertafeltje. En zijn de kids groter? Dan plaats je het bureaublad een paar centimeter hoger. De losse elementen zorgen ervoor dat de indeling van de kast gemakkelijk aan te passen is aan je eigen woonwensen. En heb je zin in wat anders? Dan gooi je alles zo weer om.

3. Het televisiemeubel

De televisie: voor velen een doorn in het oog, maar tegelijkertijd ook een vast gegeven in ons interieur. Hoe zorg je ervoor dat rondslingerende snoeren en kabels rond het scherm niet meer zichtbaar zijn? Heel simpel: met de smart furniture van Spectral integreer je kabels en snoeren in een handomdraai in het tv-meubel. Als je dan ook nog de wand achter het meubel schildert in dezelfde kleurtint, gaat de televisiekast meer op in de ruimte. Het resultaat: hij wordt onderdeel van je woonkamer. Grote kans dat dat precies is wat je wilt!  

4. De werkplek

Een thuiswerkplek is niets zonder een bureau, maar zo’n apart meubel neemt vaak veel ruimte in. Een flexibele bureautafel kan hierbij de oplossing zijn: tijdens het werken klap je het blad open waardoor je veel ruimte hebt, ben je uitgewerkt dan verklein je ‘m weer en wordt het een smalle sidetable die nauwelijks ruimte inneemt. Een andere truc om je werkplek in het interieur te integreren is de transparante wandkast. Je gebruikt ‘m als roomdivider om een semi-afgesloten werkplek mee te creëren, zonder dat het hokkerig aanvoelt. Richt de kast afwisselend in met kantoorspullen en woonaccessoires en gebruik decoratieve manden en dozen voor allerhande kantoorbenodigdheden en paperassen.

Staat jouw woonoplossing er niet bij?

De interieuradviseurs van Eijerkamp staan 7 dagen per week klaar voor persoonlijk interieuradvies. Wat je woonprobleem, interieurstijl of budget ook is.

(in samenwerking met Eijerkamp)

nog meer: Samenwerking