3 woontrends waar je niet je hele interieur voor hoeft om te gooien

beeld vtwonen Beeld

Veel modetrends zien we vroeg of laat terug in de interieurwereld. Denk aan meubels in de favoriete stof van Coco Chanel, de velvettrend en het gebruik van duurzame materialen. Deze 3 woontrends staan garant voor een stijlvol en fashionable interieur – én zijn makkelijk toe te voegen in huis.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Eijerkamp

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Aaibare stoffen: van teddy tot bouclé

Warmte en behaaglijkheid, dat is wat we nodig hebben in deze onzekere tijden. En laat dat nu net helemaal aansluiten bij de stoffentrends voor deze winter. Zo zien we bouclé – je weet wel, de stof waarin Coco Chanel haar iconische jasjes uitvoerde – terug in allerlei variaties en kleuren. Van fauteuils met een hoge ploffactor tot stijlvolle hockers. Voeten omhoog en relax! Ook velvet blijven we zien en krijgt een extra dimensie met 3D-effecten. Nog een trend die uit de modewereld is overgewaaid naar interieur is de teddystof, gezien in de vtwonen Stijl Studio Bohemian. In aflevering 10 van ‘Weer verliefd op je huis’ liet Stylist Liza Wassenaar deze knuffelbare stof op verschillende plekken terugkomen: als eetkamerstoelen én als fauteuil in de zithoek.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Eettafel die tegen een stootje kan

De eettafel draait overuren nu we zoveel thuis zijn: werken, eten, borrelen, spelen en repeat… Gelukkig zijn er exemplaren die, dankzij de nieuwste materialen, tegen een stootje kunnen. Wel eens gehoord van Fenix? Dit innovatieve materiaal is ontwikkeld met behulp van nanotechnologie (hoe cool is dat!) en heeft een verharde toplaag. Hierdoor voelt het tafelblad zacht aan en er blijven geen vingerafdrukken of stof op achter. Nog zo’n sterk en duurzaam materiaal is keramiek, dat we kennen uit de keukenwereld. Een tafel met een keramisch blad is hittebestendig, het materiaal is niet gevoelig voor vlekken én is makkelijk schoon te houden.

Royale zitbank met organische vormen

Ronde vormen doorbreken de vaak strakke rechte lijnen in huis. Zagen we de laatste jaren veel banken met rechte hoeken, nu is er een tegenbeweging: de bank met organische vormen. Geen dertien-in-een-dozijn-bank dus, een organisch gevormd bankstel is een statement piece. Neem Faith, een eigentijds ontwerp met een knipoog naar de jaren zeventig. Uitgevoerd in een luxueuze, donkerblauwe 3D-velours stof – daar is-ie weer! – zorgt deze bank voor geborgenheid en zachtheid in het interieur. De organische vorm doorbreekt de ruimte en dat maakt ‘m perfect voor lange, smalle woonkamers. Vaarwel saaie bank, hallo eyecatcher.

Welke woontrend omarm jij?

Laat je inspireren in de vtwonen Stijl Studio’s, die te zien zijn bij Eijerkamp in Zutphen of Veenendaal: eijerkamp.nl.

Bron: In samenwerking met Eijerkamp

Lees verder onder de advertentie