3 verf-ideeën voor je muur

beeld vtwonen Beeld

Tijd voor een nieuwe look in huis? Ga voor kleur. Een gemakkelijke én betaalbare manier om je interieur snel een nieuwe sfeer te geven. Little Greene heeft een nieuwe verfkleurenkaart en wij kozen onze favoriete verfkleuren van dit moment. Nieuwsgierig? (in samenwerking met Little Greene)Kleur wand: Pleat. Kleur bovenkant wand: Aquamarine – Mid.

beeld vtwonen Beeld

Kleur linkerwand: Green Verditer. Kleur rechterwand: Pale Lupin.

Groen & blauw

De kleur groen laat ons vitaler en energieker voelen, niet zo gek dus dat ‘ie vaak wordt toegepast in de woonkamer. Bovendien is het de ideale tint om binnen met buiten te verbinden. Mix ‘m eens met blauw – een kleur met een ontspannende en kalmerende reputatie – en je hebt het beste uit twee werelden.

Lees verder onder de advertentie

Het mintachtige ‘Green Verditer’ is een goede match met de grijsblauwe ‘Pale Lupin’. Het mooie van deze twee dicht bij elkaar liggende tinten: ze mixen perfect en ogen daardoor een stuk minder heftig. Kies voor vers groen en natuurlijke materialen als bamboe en rotan om de sfeer compleet te maken.

Verftip: geef je (oude) borden dezelfde lik verf als de wand en gebruik ze als decoratie. Voor een klassiek en rustig geheel.

beeld vtwonen Beeld

Kleur wand: Light Gold

Lees verder onder de advertentie

Zonnig geel

Van donker en vergrijsd tot warm, zonnig of zacht: zoveel geeltinten, zoveel keuze. Een tijdje uit het modebeeld, maar nu weer terug van weggeweest. Bang voor een ouderwets effect? Kies dan voor een donker vaalgeel, ga voor een gouden gloed met de tint ‘Light Gold’ of kies voor een zachte vanille variant. Geel doet wonderen voor ruimtes met hoge plafonds en combineert perfect met helderblauw, koraalrood en saliegroen.

Tip: laat de kleur van de wand subtiel terugkomen in de accessoires of een schilderij. Het verbindt de losse elementen met elkaar en zorgt voor eenheid.

beeld vtwonen Beeld

Kleur onderkant wand: Tuscan Red. Kleur bovenkant wand: French Grey.

Lees verder onder de advertentie

Grijs is niet saai

Geen kleur zo veelzijdig als grijs. Grijs is het nieuwe neutraal, zorgt voor een warme afwerking en past zowel in een industriële als romantische sfeer. Combineer een blauwachtige grijs eens met perzikroze en accenten van koper voor een vrouwelijke touch. Een donkere antraciet grijs zorgt in combinatie met matzwart en geschuurd leer juist voor een stoere look. Verftip: door een sprekende kleur een klein stuk door te trekken op plafond en de naastliggende muur creëer je een nis. Verf het meubel in die nis in dezelfde tint en de toon is helemaal gezet.

Wil je thuis ook aan de slag met deze of andere Little Greene verfkleuren? Vraag dan hier gratis de nieuwe kleurenkaart aan.

Bron: in samenwerking met Little Greene

Lees verder onder de advertentie