3 mooie manieren om ruimtes te verbinden

beeld vtwonen Beeld

Meer licht in huis creëren zónder verbouwing en de bijbehorende rompslomp? Dat kan eenvoudig door ruimtes op een transparante manier te verbinden. Wij laten je hieronder 3 stijlvolle manieren zien voor een ruimtelijk effect in huis.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met GewoonGers.

Half open roomdivider

Roomdividers zijn ideaal om een ruimte in huis op te delen of de woonkamer gezelliger te maken. Stylist Eva van de Ven maakte in aflevering 7 van ‘Weer verliefd op je huis’ gebruik van een plafondhoge roomdivider met verticale lamellen. Door de half open strokenstructuur blijft licht en transparantie behouden. Een slimme truc om meer hoekjes in huis te creëren en de zithoek op een knusse manier af te schermen van de eetkamer.

Plafondhoge deur met kozijn

Waar houten deuren het licht (en zicht) blokkeren, zorgen glazen deuren juist voor een ruimtelijk gevoel. Om die reden koos Eva in Uithoorn voor een plafondhoge deur met kozijn als blikvanger tussen de woonkamer en hal. Het resultaat: zeeën van ruimtelijkheid en licht! Aluminium is bovendien lekker licht in gewicht én duurzaam. Zonder te verbouwen of de vloer of het plafond te hoeven te aantasten, heeft het gezin uit Uithoorn zo een prachtige scharnierdeur tot aan het plafond.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Venster in de wand

Niet iedereen heeft de luxe van een open keuken. Veel huizen hebben een keuken met een deur. Vaak kun je net iets meer eenheid en sfeer creëren door deze deur eruit te halen. Bij een half open keuken doet een venster in de wand wonderen. Door het glas ontstaat er direct meer openheid, zeker met een venster tot aan het plafond. Daarnaast zorgt het voor een mooie verbinding met het woongedeelte, en dus meer gezelligheid.

Ook meer ruimtelijkheid en licht in huis?

Heb je een kozijn dat je niet mooi meer vindt, of een kozijn met bovenlicht dat je graag wilt vervangen? Ontdek hoe een opdekdeur mét kozijn een geweldig effect creëert in huis op gewoongers.nl.

Bron: In samenwerking met GewoonGers

Lees verder onder de advertentie