WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

2 x duurzaam: ArenAstoel op een Marmoleum vloer

Forbo geeft duurzame ontwerpers een podium op een van haar duurzame vloeren. Een unieke match, doordat deze ontwerpers gedurfde ontwerpen presenteren die ook nog eens goed zijn voor het klimaat. Zo begint de wereld verbeteren letterlijk bij de vloer! In deze editie van ‘The floor is yours’ is Niki Schoondergang aan de beurt. (in samenwerking met Forbo)

De vloer is voor Niki Schoondergang

Upcycling, dat is wat Niki Schoondergang samen met Boudewijn van den Bosch doet. Met hun Studio Hamerhaai geven ze afval en oude materialen nieuw leven. Zo maken ze van oude transportkisten van het Rijksmuseum houten robots: de Rijkswachters. Niki: ‘De robotjes zijn een hele familie geworden en zijn er van XS tot manshoog.’ Leuke aan de wachters is dat ze ieder een uniek nummer hebben, voer dit in op hun site en ontdek welk kunstwerk het robotje ooit vervoerd heeft.

ArenAstoel wordt collectors item

Niet alleen van transportkisten weet Niki iets te maken, ook oude Arena stoelen mochten niet weg. ‘Onze ArenAstoel is een ander voorbeeld van upcycling. Wij veranderen het actieve stadionstoeltje in een luie stoel.’ Niet alleen Ajax-fans willen het stoeltje hebben, ook designliefhebbers zitten er graag op. ‘Het is echt een conversation piece met emotionele waarde.’

ArenAstoel

Ontwerpen met een verhaal

De ontwerpen van Niki hebben een geschiedenis: het zijn items met een verhaal. Ook Marmoleum is materiaal met een geschiedenis: het wordt al ruim honderd jaar op bijna dezelfde manier gemaakt. Bovendien is het de eerste CO₂-neutraal geproduceerde vloerbedekking ter wereld. De vlas- en juteplant, maar ook bomen nemen CO₂ op tijdens de groei en onttrekken daarmee CO₂ uit de atmosfeer. Zo houden de vloeren dus CO₂ vast.

Oneindig veel variaties

Of je nou van een feestje houdt, een yogalesje wilt geven of veel kinderen over de vloer hebt; Marmoleum is de perfecte basis die tegen een stootje kan. Het is verkrijgbaar in verrassend veel kleuren, gaat lang mee en is makkelijk te onderhouden. Niki’s stoel staat op de Marmoleum White Chocolate vloer uit de Marmoleum Solid collectie. Door toevoeging van cacao schillen ontstaat een natuurlijk ogende vloer met eigentijdse uitstraling. Meer weten over de vloeren van Forbo, die het podium vormen in de serie ‘The Floor is Yours’? Kijk dan op www.forbo-flooring.nl/marmoleum of bestel gratis een staal.


Ook leuk:
Anne Wagemaker vertelt over de voordelen van Marmoleum

Angelique Janssen en haar duurzame vazen
Bron: in samenwerking met Forbo

nog meer: Samenwerking