WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vintage liefhebbers opgelet: Design Icons Amsterdam komt eraan

Ben je dol op vintage interieurparels? En heb je 2 of 3 april nog geen plannen? Dan hebben we een leuke tip voor je. Na drie jaar kan de beurs Design Icons Amsterdam weer doorgaan. Dit is een van de grootste vintage designbeurzen van Europa. Ga jij erheen?

Wat kun je verwachten?

Deze achtste editie van dit vintage walhalla belooft – na drie jaar uitstel – weer een groots event te worden. Dit jaar komen er meer dan 75 professionele verkopers bijeen in de Kromhouthal in Amsterdam. De meeste van deze standhouders specialiseren zich in mid-century design en tijdloze iconen. Zo ben je bij Design Icons Amsterdam aan het juiste adres voor duurzame meubels uit de jaren ’50, ’60 en ’70.

Design Icons Amsterdam: een must-visit

Van Italiaanse lampen tot retro teakhouten kasten en van betaalbaar vintage tot beroemde klassiekers. Je vindt het hier allemaal. Je kunt heerlijk rondstruinen in de 140 meter lange hal. Het fijne aan een beurs als deze is dat je ook mag proefzitten, in kastjes kunt gluren en natúúrlijk naar hartenlust kunt shoppen. Alle gepresenteerde stukken zijn te koop en direct mee naar huis te nemen.

Zet ‘m vast in je agenda

We horen je denken: ‘wie, wat, waar? Hier wil ik heen!‘ Zet ‘m daarom meteen in je agenda. Zaterdag 2 en zondag 3 april ben je aan het juiste adres bij De Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Deze hal ligt direct aan het IJ, aan de Gedempt Hamerkanaal nummer 231.

Kom je met de auto? Neem dan de IJ-tunnel en parkeer (betaald) op het evenemententerrein of in de omgeving. Ga je met de fiets of lopend? Pak de gratis pont naar IJPleinveer vanaf centraal station, om vervolgens nog 10 minuten naar de hal te wandelen. Ook kun het event bereiken door Metro 52 te pakken richting Station Noorderpark en dan nog een stukje te wandelen.

Tickets koop je online vanaf vijf euro. Hierbij geldt: hoe eerder je komt (en hoe meer keus tussen al het moois), hoe duurder het ticket. De eerste bezoekers zijn welkom op 2 april vanaf 12.00u. Binnen de openingstijden mag je net zolang blijven als je wilt. Bekijk alle ticketprijzen en meer info via deze website.

LEES OOK
Een oog voor design? Test je kennis met deze design klassiekers

Hapje eten in de buurt

Op het evenement haal je een goede kop koffie of cappuccino. Maar heb je zin om vóór of na het event een hapje te eten? Ga dan bijvoorbeeld naar het visrestaurant STORK, dat direct aan de beurs grenst en zowel 2 als 3 april geopend is. Of sluit je dag in stijl af en bezoek één van deze Amsterdamse restaurants met een fantastisch interieur.

nog meer: nieuws