WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Thuis oud & nieuw vieren? Zo maak je er een onvergetelijke avond van

Yes! We kunnen weer uitpakken met oud & nieuw. De een viert het groots en gaat op stap, een ander viert het juist klein en thuis. Hoor jij bij die tweede groep? Dan hebben wij alle ingrediënten voor een jaarwisseling in stijl. Van een mooi gedekte tafel met de lekkerste hapjes tot spellen spelen tot in de late uurtjes. Zo maak je van oud & nieuw thuis een onvergetelijke avond.

feestelijke tafel
Sint-jacobsschelpen (bellatio.nl). Porseleinverf (pipoos.com). Cocktailglazen (hkliving.nl). Goudkleurige coupe (hm.com). Verzilverde champagnekoeler en halfronde tafel beide (prinsheerlijkantiek.nl). Tule (boerenbonthal.nl).

Versieren maar

Als je thuis oud & nieuw viert, kun je zelf de versiering bepalen. Stap één is dus het versieren van het huis. Maak zelf decoratie of scoor de mooiste versiering om op te hangen. Ballonnen, slingers en confetti: het kan niet gek genoeg. Je kunt ook prima de kerstdecoratie laten hangen en voor oudejaarsavond de tafel dekken alsof het Kerstmis is. Feestelijk, elegant en sfeervol. Precies wat je nodig hebt op zo’n onvergetelijke feestavond!

LEES OOK
Creëer een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Champagne in stijl

Als het huis is versierd en de tafel gedekt, worden de glazen gevuld. De glazenkast mag weer open en de mooiste exemplaren komen tevoorschijn. Bubbels mogen natuurlijk niet ontbreken. Op zoek naar een chic glas? Wat dacht je van deze smokey champagneglazen met een gouden randje? Om twaalf uur schiet de dop van de champagne en klinken de glazen op het nieuwe jaar. Proost!

Lekkers op tafel

Allereerst natuurlijk traditionele oliebollen met poedersuiker. Leg ze in een mooie schaal en het is gelijk onderdeel van de decoraties. Met een goed gevulde borrelplank maak je van elk moment een feestje. En het is helemaal in te vullen naar eigen smaak. Bij het aftellen hoort natuurlijk ook een feestelijk drankje. Zet een fles bubbels koud of ga voor een variatie dit jaar. Bijvoorbeeld deze alcoholvrije rosé on the rocks. Lekker, vrolijk en met een stoer randje. Je maakt ‘m in een paar stappen zelf.

LEES OOK
Oud wordt nieuw: met een fris interieur het nieuwe jaar in

Spellen voor thuis

Wat doe je thuis met oud & nieuw? Juist, een spel spelen. Sommige spellen vergen wat voorbereidingstijd, denk aan bingo of een muziekquiz. Of haal samen herinneringen op en maak zelf kaartjes met vragen. Een leuke terugblik op het afgelopen jaar. Maar met een bordspel scoor je ook punten. Bijvoorbeeld het bekende 30 seconds, Keezen of Ticket to Ride. Dat zorgt gegarandeerd voor een gezellige oud & nieuw. Fijne jaarwisseling!

Thuis oud en nieuw vieren met…

nog meer: nieuws