WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verbouwen: zo krijg je meer licht in huis

Een uitbouw met een plat dak is een uitstekende oplossing als je meer licht in huis wilt. Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? En wat kost dat eigenlijk? Je leest het hier. (in samenwerking met Velux Nederland)Slaapkamer met daglicht

Plat dak

Door de garage, de bijkeuken of een deel van de tuin bij je huis te trekken, creëer je ruimte voor bijvoorbeeld een open keuken, een grotere woonkamer of een extra slaap- of studeerkamer. Zo’n uitbouw heeft vaak een plat dak en kan daardoor wat klein en donker aanvoelen. Maar zet je er een lichtkoepel of een lichtstraat in, dan kan de uitbouw juist voor extra licht in huis zorgen en ruim aanvoelen.

Licht, lichter, lichtst

Afhankelijk van de hoeveelheid licht die je wenst, kun je kiezen voor één of meerdere lichtkoepel(s) of voor een lichtstraat met meerdere ramen. Hoe meer licht, hoe meer gevoel van ruimte. Meer zonlicht zorgt er ook voor dat de ruimte op een natuurlijke manier wordt verwarmd, waardoor je bespaart op je energiekosten. En wordt het je in de zomermaanden iets teveel, dan kun je de ramen verduisteren met speciale zonwering.

Werkkamer met dakraam

Advies op maat

Als er geen andere ramen in de uitbouw zijn, is het heel belangrijk dat de lichtkoepel of lichtstraat zowel goed isoleert als ventileert. Lichtkoepels en lichtstraten beschermen tegen wind en kou, en zorgen tegelijkertijd dat er voldoende frisse lucht binnenkomt, zelfs met het raam dicht. Daarnaast is het belangrijk om een lichtkoepel of lichtstraat goed te plaatsen ten opzichte van de zon, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de natuurlijke warmte, zonder dat het binnen te heet wordt.

Meer inspiratie voor jouw uitbouw vind je op velux.nl

Bron: in samenwerking met Velux Nederland

nog meer: Licht in huis