WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Recept voor een droomkeuken in 5 stappen

Men neme: goed licht (bij voorkeur daglicht), een flinke dosis frisse lucht, genoeg ruimte om te bewegen, een snufje creativiteit en een eyecatcher. Breng op smaak met sfeerverlichting, en voilà: de keuken van je dromen is klaar! (in samenwerking met Velux Nederland)Basic keuken met dakraam

1. Licht & lucht

Daglicht en frisse lucht zijn belangrijke ingrediënten voor elk vertrek, maar al helemaal voor de keuken. Heb je een donkere keuken en weinig mogelijkheden om de ruimte goed te ventileren, dan kan een dakraam uitkomst bieden. Eén Velux dakraam zorgt al voor voldoende daglicht en een goede afvoer van etensgeuren, vocht en rook om van de keuken een fijne leefruimte te maken. Ook heel tof: meerdere dakramen! Dan heb je niet alleen een heerlijk lichte keuken, maar ook een prachtig uitzicht. Ideaal als je op de bovenste verdieping van een appartementencomplex woont.

2. Ruimte

Meer daglicht zorgt ervoor dat de keuken ruimer aanvoelt, maar je kunt ’m ook letterlijk groter maken. Is de keuken een afgesloten ruimte, kijk dan eens of je een muur kunt doorbreken, zodat de keuken in verbinding staat met de woonkamer. Zo kun je tijdens het koken gezellig kletsen met de rest van de familie en met je gasten. En bovendien creëer je extra ruimte voor bijvoorbeeld een grote robuuste eettafel met comfortabele stoelen; hét recept voor een avond lekker lang natafelen.

Industriële keuken met dakraam

3. Nieuwe look & feel

Als je dan toch bezig bent om de keuken van je dromen te creëren, mag een compleet nieuw keukenblok eigenlijk niet ontbreken. Heb je daar nu geen budget voor? Dan kun je de keuken ook een nieuwe look & feel geven door (een deel van) de keukenkastjes een ander kleurtje te geven. Je kunt ook de muur achter het aanrecht verven of beplakken met mooie witte of juist vrolijk gekleurde Portugese tegeltjes. En je kunt de stijl van de woonkamer doortrekken naar de keuken door er bijvoorbeeld dezelfde vloer te leggen.

Basic keuken met dakraam

4. Eyecatcher

Een opvallend item, zoals een oude houten kast of een glazen servieskast met daarin jouw lievelingsservies of een mooie verzameling, zorgt ervoor dat de keuken meer wordt dan een plek om maaltijden te bereiden. Naast een eyecatcher kun je er ook voor kiezen om een aantal objecten, zoals de koelkast, de waterkoker en de broodtrommel in een frisse of vrolijke accentkleur te kopen.

5. Sfeerverlichting

De keuken is al lang niet meer die praktische ruimte met tl-verlichting. Wil je van de keuken een fijne leefruimte maken, dan mag sfeerverlichting niet ontbreken. Een mooie designlamp, een authentieke kroonluchter of een oude kandelaar zorgen voor de finishing touch in jouw droomkeuken.

Bron: in samenwerking met Velux Nederland


nog meer: Licht in huis