WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je van jouw zolder een slaapkamer

Heb jij ook een zolder die bomvol staat met spullen die je nooit gebruikt? Zonde! Zeker als je je bedenkt dat je van die zolder de ultieme ‘master bedroom’ zou kunnen maken. Hoe je dat doet? Wij geven je vier tips. (in samenwerking met Velux Nederland)VELUX dakkapel slaapkamer

1. Ga voor een hotelgevoel

De bovenverdieping van je huis wordt een oase van rust. En daar hoort geen rommel bij. Blok je agenda een weekend en ga door alle dozen heen. Breng troep meteen naar de kringloop en stop dingen die je écht wilt bewaren in plastic opbergboxen. Gebruik de ruimte onder de schuine wanden om schuifkasten van te maken, zodat je de opbergboxen buiten het zicht kunt bewaren. Dan is het tijd voor het leuke gedeelte! Geef het bed een prominente plek in de ruimte en investeer in nieuw beddengoed en veel kussens voor een hotelgevoel. Vergeet ook niet een fijne stoel om in te lezen en planten.

2. Zorg voor meer daglicht

Daglicht en frisse lucht is op de meeste zolders beperkt of zelfs helemaal niet aanwezig. Gelukkig is dat probleem heel eenvoudig op te lossen, namelijk met een dakkapel. Mocht je opzien tegen het eindeloze gedoe met vergunningen of een enorme verbouwing, dan hebben we goed nieuws voor je. De ‘dakkapel serre’ van Velux Nederland is namelijk binnen een dag en, in de meeste situaties, zelfs zonder vergunning te plaatsen. Het ontwerp heeft ook dakramen aan de bovenzijde, waardoor hij tot drie keer meer daglicht binnenlaat dan een traditionele dakkapel. Bovendien steekt de dakkapel tot 60 centimeter uit het dak, waardoor je ook nog eens meer ruimte creëert. Fijn!

velux dakkapel slaapkamer

3. Maak een open badkamer

Weinig ruimte, een schuin dak en toch een fantastische badkamer op zolder? Dat is echt geen mission impossible! Wat dacht je ervan om de extra ruimte onder de dakkapel te gebruiken voor een vrijstaand ligbad, zodat je ’s avonds vanuit bad naar de sterren kunt kijken? Of maak een complete open badkamer door in het midden van de smalle ruimte tussen de twee schuine daken een wand te plaatsen. Aan de ene kant van de wand kun je dan wastafels met daaronder badkamerkastjes maken en aan de andere kant een douche en eventueel een ligbad.

4. Creëer een ‘walk through closet’

De laatste tip helpt je om de ideale opbergruimte te creëren voor je kleding. Dat kun je doen door jullie tweepersoonsbed in het midden van de ruimte, op een paar meter afstand van de rechte buitenmuur te zetten en pal achter het bed een wand te plaatsen. Tussen de wand en de buitenmuur kun je dan (bij voldoende ruimte zelfs aan beide kanten) planken en kledingrekken maken. Zo creëer je een zogenaamde ‘walk through closet’ waar je van twee kanten doorheen kunt lopen. Op die manier is alle rommel netjes opgeborgen achter het wandje en ziet je slaapkamer er altijd opgeruimd uit.

Bron: in samenwerking met Velux Nederland

nog meer: Licht in huis