WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een comfortabele woonkamer

Een fijne bank is niet de enige voorwaarde voor een comfortabele woonkamer. Ook de hoeveelheid daglicht, het kleurgebruik, de aanwezigheid van een blikvanger en de vloer spelen hierbij een belangrijke rol. We delen vijf tips. (in samenwerking met Velux Nederland)Woonkamer met dakramen

1. Fijne zitmeubels

De woonkamer is in eerste instantie een plek om te relaxen. Een plek om de dag achter je te laten en te genieten van goede gesprekken of een avondje voor de tv. Zo’n plek vraagt om zitmeubels waar je lekker in weg kunt zakken: een ik-plof-neer-en-sta-niet-meer-op bank met zachte plaids en kussens, een fauteuil om lekker in weg te zakken en/of een speelse hangstoel met zachte schapenvachtjes.

2. Lekker licht

Niets is fijner dan een lekker lichte woonkamer. Is dat nog niet het geval? Dan zijn dakramen het overwegen waard! Dit vult je woonkamer met licht. Meer zon in huis betekent ook dat de ruimte op een natuurlijke manier wordt verwarmd, waardoor je bespaart op je energieverbruik.

Woonkamer met dakramen

3. Blikvanger

Kies bij het inrichten van de woonkamer voor een blikvanger: een centraal punt dat meteen de aandacht trekt. Dat is bij veel mensen de tv, maar je kunt er ook voor kiezen om de tv achter deurtjes te plaatsen en een open haard, een kunstwerk of een verzameling planten als middelpunt te nemen. Of zorg met een dakraam dat het uitzicht op de tuin of de (sterren)hemel de eyecatcher van de ruimte wordt.

4. Rustgevende kleuren

Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren een grote invloed hebben op onze gemoedstoestand. Rood bijvoorbeeld, activeert. Daarmee is rood prima voor in de werkkamer of de keuken, maar de kleur past niet in een woonkamer waar je vooral wilt ontspannen. Welke kleuren dan wel? Groen, blauw en wit hebben een rustgevende werking en zijn daardoor uitstekende basiskleuren. Om die koele kleuren wat te balanceren, kun je ze combineren met accenten in warme tinten als roestbruin, zachtroze en okergeel.

5. Een warme vloer

De relatief grote oppervlakte maakt dat de vloer een grote impact heeft op de sfeer in een ruimte. Een comfortabele vloer is een warme vloer. Die creëer je letterlijk met tapijt of vloerverwarming, en figuurlijk met mooie eikenhouten planken of met een beton- of gietvloer en zachte tapijten.

Meer inspiratie voor een comfortabele woonkamer vind je op velux.nl

nog meer: Licht in huis