WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 5 stappen een zolder make-over

Is de zolder bij jou vooral een hele grote opbergruimte? Zonde! Want op een goed ingerichte zolder kun je slapen, werken of spelen. Zo maak je in 5 stappen van jouw rommelzolder een droomzolder! (in samenwerking met Velux Nederland) Zolder make-over

1. De trap

De zolder betrekken bij de rest van je huis, start met een goede verbinding tussen de verschillende ruimtes. Een vaste trap naar je zolder laten maken is dan ook stap 1. Let wel op: in 90% van de gevallen is hiervoor een vergunning nodig.

2. Daglicht

Om een fijne werk, slaap of -speelplek te creëren, is het belangrijk dat er voldoende daglicht binnenkomt. De kans is groot dat jouw zolder niet de lichtste plek in huis is. De beste oplossing hiervoor is het plaatsen van een dakkapel. Dit zorgt niet alleen voor (maar liefst 3x!) meer daglicht maar ook voor meer ruimte en is bovendien onderhoudsvrij. Een Velux dakkapel is in de meeste situaties zonder vergunning binnen één dag te plaatsen.

Zolder make-over

3. Gebruik maken van de ruimte

Je zolder inrichten kan een lastige opgave zijn. Door het dak van de zolder in het zicht te laten, krijgt de ruimte iets bijzonders. Je kunt kiezen voor het plaatsen van tussenwandjes om de ruimte optimaal te benutten. Met een kleine wand midden in de ruimte creëer je twee aparte kamers zonder de ruimtes helemaal van elkaar af te sluiten. Door deze wand slechts twee meter hoog te maken, blijft de nok vrij en het ruimtegevoel behouden. Kies je voor een dakkapel? Een Velux dakkapel serre tilt de dakramen tot 60 centimeter uit het dak, waardoor de leefruimte toeneemt.

Wil je deuren plaatsen? Kies dan voor glazen deuren om de zolder optisch te vergroten. Door schuifdeuren te nemen, houd je meer ruimte over.

4. Opbergruimte

Schuine wanden klinken erg onpraktisch maar in werkelijkheid kun je de loze ruimte prima gebruiken als opbergruimte. Om de ruimte onder een schuine wand écht goed te benutten ga je voor schuifdeurkasten.

5. Kleur

Schuine muren lijken sneller op je af te komen. Een licht kleurenpalet zoals wit, beige of pastel geeft een ruimtelijker effect. Houd het rustig door maximaal één wand een kleur als blauw te geven. Een lichte vloer met bijvoorbeeld een white wash laat de ruimte nog groter lijken. Plinten en raamdecoratie in dezelfde kleur of materiaal als de vloer versterken dit effect.

Bron: in samenwerking met Velux Nederland

nog meer: Licht in huis