WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 tips voor meer daglicht in huis

Donkere hoekjes in je woonkamer waar je op de één of andere manier nooit zit. Die zolder die maar geen fijne werkplek wil worden. Herkenbaar? Nu het voorjaarslicht buiten volop aanwezig is, zorg je er met deze drie tips voor dat je er ook binnenshuis van geniet. (in samenwerking met Velux Nederland)VELUX dakraam

1. Van buiten naar binnen

Even terug in de schoolbanken voor een lesje natuurkunde: daglicht heeft een richting. En voor je huis geldt natuurlijk dat de richting van buiten naar binnen is. Zorg er dus als eerste voor dat het ook naar binnen kán stromen. Check of begroeiing in de tuin het licht belemmert (snoeien doet soms wonderen voor je woonkamer). Kies voor gordijnen met slanke rails die helemaal open kunnen. Zo krijg je het meeste daglicht binnen. En oja, ruim je vensterbank eens op.

2. Creëer slim extra lichtinval

Zie jij het ook voor je? Hoe die rommelzolder met wat meer lichtinval en loopruimte een ideale werkruimte of slaapkamer zou kunnen zijn? De oplossing: een dakkapel. Veel werk? Dat valt mee. Wij worden dan ook blij van de slimme dakkapellen van Velux Nederland. Door de stand van de ramen vangen ze tot 3x meer daglicht dan traditionele dakkapellen. En meer licht betekent meer energie. Door het slanke ontwerp is er in veel situaties geen vergunning nodig en we weten: dat scheelt een hoop rompslomp. De witte afwerking van de dakkapel zorgt daarnaast voor een licht interieur. Het daglicht reguleer je met vouwgordijnen.

3. Sponzen en spiegels

Het daglicht eenmaal binnen weten te lokken? Houd het daar ook vast! Ga voor lichte kleuren op wanden, vloeren en meubels. Lichte kleuren werken namelijk als een spiegel, waar donkere kleuren juist werken als een spons. Nu is het niet nodig je interieur een RAL 9010-make-over te geven, want juist een toets donker hier en daar zorgt voor diepte en een spannend geheel. Speel met de sponzen-en-spiegels-theorie. Verknocht aan de warme aardetint op je wand? Zet er dan een lichte bank of kast voor als lichtvanger. Die zachte plofbank in donkergrijs mag ook blijven. Maar wel met een witte plaid of heldere kussens. Een licht vloerkleed op een donkere of matte vloer doet de rest.

Bron: in samenwerking met Velux Nederland

nog meer: Licht in huis