WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal onweerstaanbare schoonheid in huis met een koperen lamp

Koper is bijzonder door z’n warme roodbruine kleur en het glanzende oppervlak. Met één item in koper haal je een onweerstaanbare schoonheid in huis. Dat ene item kan een koperen lamp zijn.

Koper trend

Tom Dixon, de ontwerper van deze koperen lamp (genaamd Coppershade), was één van de eerste ontwerpers die weer met koper aan de slag ging en daarmee een trend zette. De koperen shiny lamp op de foto is een echte eyecatcher, want de kleur en de glans zorgen voor een opvallend exemplaar. De tafel ‘S.A.M Tropique’ is van Vitra. Deze mooi afgewerkte ronde retro hanglamp uit de Seventies uitgevoerd in koper kleur. Door de dwarsdoorsnede krijg je een bijzonder mooi lichteffect. De leren eetkamerstoelen benadrukken de warme kleur van de koperen lamp en zijn van Raw Materials.

Koperen binnenkant

Er zijn ook lampen met een kleur aan de buitenkant en koper aan de binnenkant. Bijvoorbeeld de lamp Llus van Ontwerpduo samen met Vij5. De functie is decoratie; simpel, helder en zonder verborgen technieken. De lamp van koper is aan de buitenkant groen, of een van de andere kleuren.

Koperen lamp kopen

Koper is terug en helemaal van deze tijd! Een koperen hanglamp past dan ook in elke bedrijfs- of kantoorinrichting. Veel koperen lampen zijn design en vrij prijzig. Bij vtwonen vind je echter een grote selectie aan koperen lampen. Meer inspiratie met koperen lampen vind je op vtwonen.


Uit: vtwonen maart 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: lampen en verlichting