WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

De kinderkamer: soms zie je door het speelgoed het bed niet meer, maar is het toch een gezellige boel. Voor een kinderkamer de ideale combinatie en dus onmisbaar: items die leuk en praktisch zijn. Toch kan het soms lastig zijn om nou juist die accessoires te scoren.

vtwonen 08-2014 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | roze kinderkamer

Onzichtbare rommel

Dat kinderen speelgoed laten slingeren zal voor de meeste ouders geen wereldnieuws zijn. Je kunt opruimen maar beter leuk maken met opbergdozen met een leuk ontwerp. Ze staan niet alleen leuk in een kinderkamer, maar ze zijn ook nog eens praktisch. Zeker als er extra veel in past. Misschien ruimen de kinderen er spontaan hun spullen van op. 

LEES OOK
We onthullen: zo berg je speelgoed op in de woonkamer

Aan de haak

Om even in de opbergsferen te blijven: ook kapstokjes of wandhaken zijn onmisbaar in een kinderkamer. Vesten, jasjes of tassen: je kunt van alles kwijt aan een handige haak. Met name als je even een snelle opruimronde wilt doen. Je kunt ook een wandplank monteren en hier een aantal haken aan bevestigen. Op de wandplank kun je bijvoorbeeld weer boeken kwijt. Twee vliegen in een klap! 

Maar dat zijn niet de enige spullen die je kwijt kunt aan een kapstok in de kinderkamer. Om de kamer vrolijk te houden zijn leuke muurdecoraties een echte must. Van dierenkoppen tot lieflijke posters, er is vast iets te vinden dat jouw kind helemaal het einde vindt. En jij moet het stiekem ook leuk vinden natuurlijk…

Mag het licht aanblijven?

Een lichtje in de slaapkamer kan voor kinderen troost bieden in de donkere nacht. Scoor een nachtlampje in een klein formaat om een bouwlamp-effect te voorkomen op een anders donkere slaapverdieping. Nachtlampjes zijn verkrijgbaar in de lieve designs die nog het benodigde licht geven ook. Je zou ze bijna op je eigen slaapkamer hangen.

LEES OOK
DIY: kinderbed met kast

Op de vloer

Meestal maakt het kinderen niet uit waar ze spelen, àls ze maar kunnen spelen. Toch lijkt de vloer vaak de voorkeur te hebben. Dan is het wel zo fijn als ze niet uren op een ijskoude vloer hoeven te zitten. Een vloerkleed is here for the rescue. Kies een kleiner formaat wanneer het kleed makkelijk verplaatsbaar moet zijn. Net als alle andere spullen die vaak door de hele kinderkamer gaan.

nog meer: kinderkamer inspiratie