WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je jouw keuken nóg praktischer

Is bij jou thuis de keuken het centrale punt waar alles en iedereen samenkomt en ’s ochtends de spits al vroeg begint? Met deze praktische opberg- en ruimtebesparende tips maak je het de plek waar de file -op ieder moment van de dag- zo weer oplost. (in samenwerking met Grohe)

1. Deel keukenkastjes praktisch in

Onze grootste keukenergernis? Iets niet kunnen vinden terwijl je het nú nodig hebt. De keukenkastjes op een praktische manier indelen helpt. Een aantal tips: rangschik droogwaren zoals rijst, pasta, bloem en noten in glazen potten. Dat staat niet alleen leuk, maar je ziet ook direct wat er inzit. Valt het keukengerei je tegemoet zodra je een deurtje opentrekt? Gebruik rekjes en bakjes om kleinere keukenspullen in te groeperen. Dat is ook handig voor kruidenpotjes. De eeuwige ruzies met op elkaar gestapelde pannen los je op door de hoogte in te gaan. Plaats losse rekken in een kast zodat je de pannen boven elkaar kunt zetten. De deksels krijgen een vaste plek door ze aan de binnenkant van het keukenkastje-deurtje te bevestigen.

2. Kies voor multifunctionele apparaten

Droom jij van een ruimer aanrechtblad? Je creëert al meer ruimte door een snijplank te kopen die over de wasbak past. Investeer daarnaast in apparaten die een dubbele functie hebben zoals een keukenmachine die hakt, mixt én mengt. Dé uitvinding om ruimte en tijd te besparen is de Grohe Red, een kokendwaterkraan die met één druk op de knop een kopje thee voor je regelt, groente blancheert of een pan met kokend heet water vult. Natuurlijk staat veiligheid voorop in de keuken, daarom heeft de Grohe Red een gecertificeerde kinderbeveiliging. Daarnaast is hij ook nog eens water- en energiebesparend. Goed nieuws: wij mogen de Grohe Red kraan weggeven (daaaag waterkoker!). Doe je mee?

3. Sluit de deuren

Ziet de keuken er bij jou regelmatig uit alsof er een bom is ontploft wanneer alle deuren en lades weer eens wagenwijd openstaan? Dit los je eenvoudig op door kasten en lades met een automatische sluiting te monteren. Niemand die meer tegen een openstaande kastdeur aanloopt, geen irritaties meer over hard dichtklappende kastdeuren en een rommelige ‘look’ is zo opgeruimd.

Bron: in samenwerking met GROHE

nog meer: keuken inspiratie