Zo maak je jouw keuken toekomstproof

beeld vtwonen Beeld

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan wil je er natuurlijk wel eentje die helemaal klaar is voor de toekomst, een met de allernieuwste snufjes dus. Wat er dan zoal nieuw is op keukengebied? Lees dit artikel en je bent helemaal up-to-date! (In samenwerking met Siemens)

Nieuwe apparaten, andere materialen, een nóg modernere afwerking: ook keukens volgen de laatste trends. Als je ze allemaal wilt opvolgen, zou je iedere twee jaar een nieuwe keuken moeten kopen. Maar er zijn ook trends die op lange termijn een enorme toegevoegde waarde hebben, en die zetten we hier graag voor je op een rij.

Be smart

Eén van die trends is het zogenaamde ‘slimme huishouden’, ook wel smart home genoemd. Er bestaan verschillende ‘slimme’ systemen, waaronder Home Connect (ondersteuning van apparaten van o.a. Siemens, Sonos en Philips), waarmee je slimme apparaten onderling met elkaar kunt verbinden via IFTTT, Amazon Alexa of Homey. Het lijkt misschien nog een ver-van-je-bed-show en wellicht een tikkeltje overdreven, maar geloof ons: voor je het weet zijn al deze dingen net zo gewoon als de smartphone. En zeg nou zelf: het is best handig als je de verwarming en de oven (waar je al een ovenschotel in hebt gezet) kunt inschakelen op het moment dat je wegrijdt van je werk. Dan kun je in een lekker opgewarmd huis eten zodra je thuiskomt. En het is ook fijn als je vanuit de supermarkt even kunt checken wat er thuis nog in de koelkast staat. Dus wil je klaar zijn voor de toekomst? Dan zijn ‘slimme’ apparaten een must.

Afzuigkap nieuwe stijl

Een mooi design, een wandschouwkap of geïntegreerd in het keukenkastje: er is tegenwoordig keuze te over als het gaat om afzuigkappen. Maar als je klaar wilt zijn voor de toekomst (lees: als je eigenlijk geen afzuigkap boven je fornuis wilt), kies je voor geïntegreerde werkbladafzuiging. Zo is er sinds enkele jaren de ‘downdraft’, een afzuigkap die is weggewerkt in het werkblad achter het fornuis. Heb je hem nodig, dan komt ’ie met één druk op de knop tevoorschijn. Wil je écht het nieuwste van het nieuwste? Ga dan voor inductionAir. In deze zeer moderne inductiekookplaat (waarover later meer) is automatische werkbladafzuiging verwerkt. Terwijl je staat te koken, meet een speciale sensor de dampen en geuren, waarop de afzuiging automatisch wordt aangepast.

Lees verder onder de advertentie

Ga voor inductie

Om dan ook maar gelijk de andere eigenschap van inductionAir te noemen: koken op inductie is de toekomst. Volgens de onafhankelijke milieuorganisatie Milieu Centraal heeft elektrisch koken de toekomst, omdat Nederland vanwege milieumaatregelen tussen nu en het jaar 2050 van het aardgas af zal stappen. De nieuwste inductiekookplaten beschikken daarnaast over allerlei sensoren die koken eenvoudiger maken. Denk aan sensoren om de pannen gelijkmatig te verwarmen, overkoken te voorkomen en aanbranden tegen te gaan.

Schoonmaken? Zó 2017!

De laatste keukentrend heeft te maken met iets waar vrijwel iedereen een hekel aan heeft: schoonmaken. Je kent het wel: na het bakken, braden of grillen in de oven ben je een kwartier bezig om alle vetresten te verwijderen. Je kunt je tijd wel beter besteden, toch? Daarom zijn apparaten steeds vaker zelfreinigend. Dat betekent dat alle resten met één druk op de knop worden omgezet in as. Doekje erover om de as weg te vegen, en klaar! ‘Easy does it’ is de toekomst.

Bron: in samenwerking met Siemens

Lees verder onder de advertentie