Trend: zwart in de keuken

beeld vtwonen Beeld

Een zwarte keuken is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het erg mooi zijn: zwart is stijlvol, stoer en tijdloos. Wil je geen compleet zwarte keuken? Een lichtere keuken met zwarte accessoires of apparaten is net zo smaakvol. Dus laat je vooral eens inspireren door the dark side. (in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten)

Lees verder onder de advertentie

Mix van materialen

Een compleet zwarte keuken geef je meer diepte geven door te werken met contrasterende materialen. Een mix van zwart staal, hout, glas, matte verf en textiel werkt erg verrassend. Glans zorgt bovendien voor wat meer licht. Zo zijn de klassieke witte metrotegels er ook in het zwart. Omdat deze een beetje glanzen, wordt de keuken al net iets minder donker.

50 tinten zwart

Het ene zwart is het andere niet. Behalve voor pikzwart kun je ook kiezen voor een andere donkere, bijna zwarte tint: heel donkergrijs, donkerbruin, donkergroen, donkerblauw of zelfs donkerrood. Net als met verschillende materialen creëer je zo diepte, iets wat zeker in een compleet zwarte keuken onmisbaar is.

Contrast

Wanneer je geen compleet zwarte keuken wilt, zijn een donkere vloer en zwarte muren een mooi alternatief. Verf een muur bijvoorbeeld met schoolbordverf zodat erop getekend en geschreven kan worden. Een licht keukenblok komt hierin heel mooi tot zijn recht. Andersom kan ook: een lichte vloer en achterwand gecombineerd met een zwart keukenblok geeft een spannend contrast.

Inbouwapparatuur

Is een zwarte keuken voor jou too much, bijvoorbeeld omdat je een huis hebt met weinig natuurlijke lichtinval? Dan kun je toch voor zwarte elementen kiezen. Ga bijvoorbeeld voor zwarte apparatuur. Veel inbouwapparaten zijn verkrijgbaar in een zwarte uitvoering, die jouw keuken meteen een stijlvolle uitstraling geven. Helemaal in combinatie met bijvoorbeeld een zwart marmeren aanrechtblad.

Lees verder onder de advertentie

Wij zijn fan van de collectie zwarte inbouwapparaten uit de studioLine blackSteel lijn van Siemens. Daarin vind je onder meer een diepzwarte inductiekookplaat, een geheel zwarte afzuigkap en een oven die is afgewerkt met zwartglazen deuren en handgrepen van zwart staal.

Meubels en accessoires

Kijk ook eens naar de meubels en accessoires in je keuken. Investeer bijvoorbeeld in hoogglans zwart servies dat je in een mooie matzwart geschilderde servieskast presenteert. Een andere subtiele manier voor meer zwart in je keuken: planken met daarop zwarte eyecatchers. Kies voor accessoires van verschillende materialen en texturen. Combineer bijvoorbeeld een matzwarte vaas met een stapel glanzend zwarte borden.

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

Lees verder onder de advertentie