WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Recepten bewaren in de keuken: praktisch én binnen handbereik

Gooi jij zomaar wat in de pan? Of kook je liever met recepten? Als dat laatste het geval is, bestaat de kans dat je inmiddels een flinke collectie verzameld hebt. Superleuk, maar waar laat je ze? Praktisch en binnen handbereik: recepten bewaren in de keuken.

vtwonen 03-2021 | kookboek van ottolenghi en een gouden gieter

Op ooghoogte

Precies waar je het recept hebben wil tijdens het koken: op het aanrecht. Maar om die kookboeken of recepten nou continu te laten slingeren op de plek waar je aan het werkt bent, is niet ideaal. Een boekenstandaard biedt de oplossing. Zo kun je makkelijk door het boek bladeren en het recept lezen terwijl je aan het koken bent. Daarnaast zijn kookboeken vaak mooi genoeg voor een plekje in het zicht. Dus laat dat favo kookboek maar gewoon staan!

LEES OOK
DIY buitenleven: 5x tips om van te smullen (letterlijk en figuurlijk)

Alle recepten verzamelen

De recepten liever niet in het zicht? Verzamel ze dan en doe ze in een kist of mand aan de muur in de keuken. Deze hangmand van zeegras zou er perfect voor zijn: extra fijn voor losse receptkaarten. Misschien niet super overzichtelijk, maar dan zijn wel alle recepten bij elkaar. Die overzichtelijkheid bereik je wel met een kaartenrek aan de muur. Geen idee wat je wilt koken? Zet de mand of kist dan in als grabbelton en kijk welk recept je er dit keer uit pakt. Leuk voor de afwisseling! 

LEES OOK
Ice Ice Baby: twee heerlijke ijs recepten voor de zomer

Speciale plek

De lekkerste recepten – soms zelfs eeuwenoude familierecepten – neergekalkt op een simpel papiertje: die wil je never nooit kwijtraken. Als ze echt een speciaal plekje in het hart hebben – én in de maag – geef ze dan ook een speciaal plekje in de keuken door ze in te lijsten. Zo kun je ze zorgeloos bewaren en eventueel aan de volgende generatie meegeven. Ook een fijne eyecatcher in de keuken!

Met een prikker

Heb je ontelbaar veel losse papiertjes met recepten? Prik de bewarenswaardige op een prik- of memobord, of hang ze met magneten op de koelkast. Het prikbord is ook in te zetten om briefjes op achter te laten: boodschappen die gedaan moeten worden, huiswerk dat gemaakt moet. En foto’s doen het er super leuk op. Zo maak je het bord nog gezellig ook.

Als accessoire

Een favoriet recept waar je altijd op terugvalt? Of een recept dat een speciaal plekje in het hart heeft? Maak er dan een accessoire van. Laat ‘m groot afdrukken en lijst ‘m in. Leuk voor aan de wand met andere wanddecoratie. Of plak het op een snijplank en zet ‘m op het aanrecht. Een taartrecept kun je ook kwijt aan de binnenkant van een taartvorm. Gegarandeerd een recept in een uniek jasje!

nog meer: keuken inspiratie