Ook een eco-keuken? Zo doe je dat

In samenwerking met BSH

beeld vtwonen Beeld

Groen is de nieuwste trend in keukenland. En dan hebben we het niet over de kleur. Door te kiezen voor zuinige en slimme apparatuur belast je het milieu minder en bespaar je op de lange termijn geld. Met deze 3 tips ben je alvast een stap dichter bij je eigen eco-keuken (in samenwerking met Bosch).

Lees verder onder de advertentie

Dubbel slimme koelkast

Alle apparaten hebben tegenwoordig een energielabel. Deze gaan van A+++ tot en met G, waarbij A+++ het meest duurzaam is. Steeds meer apparaten hebben inmiddels zo’n A +++ label en daar doe je niet alleen het milieu, maar ook jezelf een plezier mee. Denk bijvoorbeeld aan een koel-vriescombinatie van Bosch met Nofrost die rijp- en ijsvorming tegengaat. Het scheelt een hoop energie (dus geld), maar zorgt er ook voor dat je de koelkast en vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. Hoe fijn is dat?

Gooi jij je eten liever niet te snel weg? In de Serie 8 koelkasten van Bosch vind je het vershoudsysteem VitaFresh pro. Met dit systeem heb je optimale controle over temperatuur en luchtvochtigheid én houd je jouw producten tot drie keer langer vers. De kans op voedselverspilling wordt zo veel kleiner.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Meedenkende vaatwasser

Een vaatwasser verbruikt veel meer energie als een wasbeurt met de hand, niet echt duurzaam zou je denken. De vaatwassers van Bosch met Zeolith® brengen hier verandering in. Deze vaatwassers bevatten het mineraal Zeoliet, dat vocht absorbeert en warmte afstaat. Het resultaat? Perfecte droogresultaten en minder energieverbruik: tot wel 30 procent minder dan andere apparaten met energieklasse A.

Lees verder onder de advertentie

Nog een voordeel: omdat Zeoliet zichzelf elke afwasbeurt herstelt, hoeft het gedurende de levensduur van je afwasmachine nooit te worden vervangen.

Electra of gas?

Steeds meer mensen koken op inductie. Niet zo gek, want koken met een stekker is makkelijk, veilig en duurzamer dan een gasfornuis. Met de inductiekookplaten van Bosch is jouw eten binnen een mum van tijd klaar. Je hoeft namelijk minder lang te wachten en verbruikt hierdoor dus minder elektra en energie.Ben je meer van het koken op gas? Bij de gaskookplaten van Bosch is de gastoevoer nauwkeuriger te regelen, waardoor een gaskookplaat relatief zuinig is in gebruik. Als je ook nog eens kiest voor groen gas bij je energieleverancier, ben je al helemaal bewust bezig.

Tip: kook zoveel mogelijk met het deksel op depan, dit zorgt voor 2 tot 3 keer minder energieverbruik.

Lees verder onder de advertentie

Inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je inspiratie opdoen? Breng dan ook eens een bezoek aan de Bosch showroom in inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp.

Bron: Bosch