WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo mooi – en anders dan anders – kan een inductiekookplaat zijn

Bij een nieuwe keuken hoort een nieuwe kookplaat of fornuis. Wie slim kiest, kiest voor een futureproof, duurzame en milieuvriendelijke keramische kookplaat. En nee, die hoeft niet per se zwart te zijn. Het kan ook anders: met deze inductiekookplaat kook je in je eigen stijl.

In samenwerking met SCHOTT CERAN

Voor welke kookplaat ga jij?

Als je op het punt staat om een nieuwe keuken aan te schaffen, sta je waarschijnlijk ook uitgebreid stil bij de keuze voor een nieuwe kookplaat of fornuis. Zeker omdat gas een wat minder voor de hand liggende keuze is geworden nu in het klimaatakkoord is opgenomen dat 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens dit decennium op een andere energiebron moeten overstappen. Gelukkig hoeft dat geen enkel probleem te zijn.

Futureproof & duurzaam

Als je toch gaat verbouwen, waarom zou je dan niet meteen voor een futureproof, duurzaam en milieuvriendelijke keramische kookplaat gaan, die energie bespaart in plaats van verbruikt? Zoals de glas-keramische kookplaten van Schott Ceran, ’s werelds best verkopende merk van keramische kookplaten. Dit Duitse merk herkende de duurzaamheidstrend al vroeg; zo was het de eerste fabrikant van zwart glas-keramiek die het gebruik van arseen en antimoon voor zware metalen verbood bij de productie. Dit betekent dat hun zwarte glas-keramische kookplaatpanelen sinds 2009 niet alleen energiebesparend, maar ook volledig milieuvriendelijk zijn. Schott Ceran en inductie is dan ook een perfecte combinatie.

De ‘Honeycomb’ is een van de twee limited edition ontwerpen van start-up MAKUS.

Geïnspireerd op de natuur

Bij inductie genereert een stroomvoerende spoel onder de kookplaat een wisselend magnetisch veld. Als een pan van ferromagnetisch materiaal op de kookplaat wordt geplaatst, wordt warmte gegenereerd waar deze nodig is – direct aan de onderkant van het kookgerei. Het kookoppervlak zelf, rondom het kookgerei, blijft relatief koel. Bovendien ziet het kookoppervlak er strak en elegant uit en is het makkelijk schoon te maken. Dit ontwerp van start-up MAKUS (in samenwerking met Schott Ceran) is bijvoorbeeld geïnspireerd op een patroon uit de natuur: de honingraat. Fijne bijkomstigheid: een deel van de opbrengst van dit ontwerp investeren de makers terug in de bij. Schott Ceran zelf biedt keuze uit meer dan 1000 verschillende designs voor inductiekookplaten. Kortom: er is méér dan die strakke, zwarte kookplaat!

Voor designliefhebbers

Op zoek naar een écht bijzondere, anders-dan-anders, inductiekookplaat? Kijk dan op de website van Schott-ceran.com, het nummer één merk in glas-keramiek kookplaten. Hier vind je ook meer informatie over de geschiedenis, over hoe de producten gemaakt worden en alle verschillende designs. De bijzondere kookplaat zoals hierboven afgebeeld ontdek je op Makus-kitchen.com.

nog meer: keuken inspiratie