Drie alternatieven voor de klassieke afzuigkap

beeld vtwonen Beeld

Steeds meer mensen kiezen voor een open keuken met een kookeiland en/of breakfast bar. Het gevolg is dat koken en wonen steeds vaker in dezelfde ruimte gebeurt. In dat geval wil je dat de keuken niet alleen functioneel is, maar ook een gezellige, fijne plek om te vertoeven. Een klassieke afzuigkap is dan niet ideaal, vanwege de vorm en het geluid. Gelukkig bestaan er inmiddels erg mooie alternatieven voor de klassieke afzuigkap. (in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten)

Lees verder onder de advertentie

In de kookplaat

Strak en modern is het Siemens inductionAir systeem, een combinatie van een flexibele inductiekookplaat en een ventilatiesysteem. De afzuiging in het midden van de kookplaat zuigt alle kookgeuren meteen weg naar het ventilatiesysteem dat onder het aanrecht wordt ingebouwd. Doordat het systeem compact is, is er in het keukenkastje bovendien nog genoeg ruimte voor de opslag van pannen en ander keukengerei.

In het werkblad

Je kunt er ook voor kiezen om het ventilatiesysteem te integreren in het werkblad. Qua look & feel is dit zogenaamde modulAir systeem vergelijkbaar met het bovengenoemde inductionAir systeem: strak en modern. Het voordeel van inbouwen in het werkblad is dat je niet gelijk een nieuwe kookplaat hoeft te kopen. Was je dat toch al van plan, dan geeft dit systeem je ook de vrijheid om je eigen kookplaat samen te stellen. Werkbladafzuiging is ideaal voor een open keuken: de motor is stil (kletsen maar!) en je hebt zicht op de eettafel.

Pop-up

Ook geïntegreerd in het werkblad, maar toch heel anders, is een downdraftAir systeem. Dit is een soort pop-up afzuigkap achter de kookplaat, die verborgen is in het aanrechtblad en alleen omhoog komt als jij dat wilt. Ideaal is dat de downdraft ook gelijk dienst doet als spatscherm. En: de ledlampjes over de hele lengte zorgen ervoor dat de kookplaat goed verlicht is. Wel zo handig.

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie