WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 5 stappen een groene oase in je tuin

De buitenruimte staat meestal niet bovenaan het prioriteitenlijstje als het gaat om het huis opknappen. Maar wist je dat je met een paar kleine aanpassingen een heel andere sfeer kunt creëren? Met deze 5 stappen maak je van jouw tuin een groen paradijs. Nieuwsgierig? (in samenwerking met KARWEI)

1. Groen!

Het spreekt voor zich: het begint met volop groen! Zelfs van een stenen stadstuin maak je in no time een groen paradijs met een heleboel planten in potten, hangplanten en klimplanten. In dit geval geldt: more is more. En wist je dat je zelfs in ons koude kikkerlandje exotische planten kunt plaatsen? Ga bijvoorbeeld voor bamboe of de tropisch ogende palm Trachycarpus fortunei.

Groene oase kruidenscherm

2. Kruidenscherm

Heb jij geen groene vingers? Geen probleem! Je eigen kruiden kweken is een fluitje van een cent, mits er een beetje zon in je tuin komt. Vergeet de kruiden niet water te geven als het niet regent. In een kleine tuin is een kruidenscherm de ideale oplossing: je tuiniert namelijk in de hoogte.

3. Spetteren maar

Hét ultieme vakantiegevoel? Het zand en de zonnebrandcrème van je afdouchen, en dan het liefst buiten. Installeer dus je eigen buitendouche. Ogen dicht en je viert vakantie in je tuin.

Rotan groene oase

4. Chill-modus

Een eettafel in de tuin is één ding, maar jouw ultieme groene oase heeft natuurlijk ook een plek nodig om helemaal tot rust te komen. Zorg dus voor een loungehoek. Je hoeft hier niet meteen een groot meubel voor aan te schaffen. Zet een comfortabele rotan stoel op een fijn schaduwplekje waarin je in alle rust een boek kunt lezen. Een paar (buiten)kleden, hamamdoeken en kussens doen ook prima dienst voor een dagje luieren.

5. Schommelen

Heb jij een grote boom in je tuin? Of een stevige pergola? Met een schommel ga je swingend de zomer in. Leuk voor de kinderen én voor jou. Want een beetje spelen zo nu en dan kan nooit kwaad.

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: Karwei