WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gordijnen: de sfeermakers in huis

Met de donkere dagen voor de deur doen we vroeg op de avond de gordijnen dicht en kruipen we maar al te graag met een plaid op de bank. Om in de ochtend alles om te draaien en de gordijnen juist lang dicht te houden, om de wereld nog even buiten houden. (promotie)

Multi-inzetbare hulpjes

Gordijnen zijn er in allerlei soorten en maten en dienen verschillende doelen. Ze staan sfeervol, houden warmte vast en de kou buiten, beschermen je tegen pottenkijkers én werken geluiddempend. Maar ben je op gordijnen zoektocht, dan is het wel handig te weten wélk gordijn waarvoor dient. Een overzicht in onze gordijnen collectie.

Wat kun je doen met overgordijnen?

Het klinkt als iets van vroeger: overgordijnen. Zie jij ze nog hangen bij je grootouders in huis? Overgordijnen zijn gordijnen die van het plafond tot de vloer lopen en vaak over een ander gordijn, zoals vitrage, worden gehangen. Ideaal om het raam ‘af te sluiten’. Eigenlijk dienen overgordijnen dus een heel fijn ander doel: ze zorgen dat de warmte binnen blijft. Door de dikke stof zie je werkelijk niks meer als je de gordijnen sluit. Fijn in een koude ruimte in huis of in de slaapkamer om het (vroege) daglicht buiten te houden.

Handig weetje: door gebruik van lange gordijnen lijkt de ruimte vaak groter. Dit wordt versterkt wanneer de gordijnen een effen kleur hebben.

vtwonen gordijnen

vtwonen

vtwonen kant-en-klaar gordijnen

De kant-en-klaar gordijnen uit de vtwonen collectie zijn een leuke, moderne variant op de overgordijn. Deze gordijnen zijn direct klaar voor gebruik en staan zeer smaakvol voor de ramen. Ze zijn erg lang, maar gemakkelijk in te korten door middel van strijkvlieseline. Het sky zwart vtwonen kant-en klaar gordijn zorgt bijvoorbeeld voor een verduisterend effect. Perfect voor de slaapkamer.

vtwonen gordijnen

Vitrage van nu

Vitrage is terug en zeker niet meer zo oubollig als vroeger. Integendeel, ze mogen gezien worden! Vitrage, ofwel transparante gordijnen, worden vaak gebruikt om het raam (of een deel ervan) te bedekken. Fijn is dat ze wel voldoende daglicht binnen laten. Zo voel je je niet afgesloten van de buitenwereld. Vitrage met een motief staan mooi op zichzelf of worden (van oudsher) gebruikt om, van buitenaf gezien, voor de (over)gordijnen voor het raam te hangen. Dit laatste zorgt voor extra isolatie, dus de warmte in huis wordt nog beter vastgehouden.

Vitrage wordt wel eens vergeleken met inbetween gordijnen. Deze gaan net nog een tikkeltje verder: je kunt namelijk wel naar buiten kijken, maar niet van buiten naar binnen kijken.

vtwonen gordijnen

Kleur voor de ramen

Bij het kiezen van gordijnen wordt soms minder goed nagedacht over de invloed van het gordijn op het uiterlijk van het interieur. Gordijnen werken niet voor niks sfeerverhogend. Helemaal wanneer je ze in een mooie kleur aanschaft. Denk bij het uitkiezen van gordijnen dus altijd na over de inrichting. Wil je luxe, rust of juist gezelligheid creëren? Houd je van een patroon of effen kleur? Heeft je inrichting een romantische, klassieke, landelijke, moderne of industriële uitstraling?

Tip: kies gordijnen in dezelfde kleurstelling als de meubels of de muur, zo krijg je een ton-sur-ton effect!

vtwonen ♥ KARWEI

Het leuke, is dat alles wat je nodig hebt om raamdecoratie in huis toe te passen, te vinden is bij KARWEI. Fijn en makkelijk, zo kun je de verschillende stoffen en kleuren voelen en zien. vtwonen en KARWEI zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Je haalt bij alle KARWEI bouwmarkten voortaan de basis voor je huis met een groot deel van de vtwonen-collectie. Maar ook voor het vtwonen gevoel stap je binnen bij KARWEI. In de grotere bouwmarkten vind je namelijk inspiratiehuisjes met een door vtwonen ingerichte woon-, slaap- en werkkamer in drie verschillende woonstijlen: Pure Basic, New Classic en True Romance. Bekijk hier de vtwonen collecties die je bij KARWEI kunt kopen.

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: Karwei