WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6x DIY voor op de muur

Wanneer je de meeste muren in huis rustig houdt, kun je op één muur juist flink uitpakken. Met een simpel kleurtje of behang kom je al een heel eind. Maar KARWEI heeft 6 manieren om van je muur een échte eyecatcher te maken. (promotie)

Karwei muur

1. Stijllijsten

Ben je dol op een klassieke stijl in huis? Ga voor stijllijsten waarmee je een asymmetrisch vakkenpatroon maakt. Laat de buitenste grote randen evenwijdig lopen, en plaats daarin vakken in verschillende groottes. Nadat je de lijsten aan de wand gemaakt hebt, hoef je alleen nog alles eenzelfde kleur te geven. Geniet jij binnenkort van deze klassieke look?

Karwei muur

2. Kleurverloop

Een kleur kiezen voor op de muur kan lastig zijn, dus waarom kies je niet gewoon twee kleuren?! Door deze kleuren over te laten lopen wordt de wand een echte blikvanger. Het enige wat je nodig hebt is twee kleuren verf, een kwast, een rol, een spons en een plantenspuit. Dus: alle meubels aan de kant, kwast in de hand, en maak een muur met kleurverloop.

Karwei muur

3. Verfpatroon

Waar je schilderstape normaal gebruikt om randen af te plakken, gebruiken we dit nu om stoere geometrische vormen te maken op de wand. Perfect in een strak en modern interieur. Plak de tape in willekeurige strepen op de (witte) muur, en verf de hele wand daarna in een kleur naar keuze. Wil je zien hoe je zo’n patroon op de muur maakt? Bekijk dan deze video.

Karwei muur

4. Plakhout

Industrieel, stoer én duurzaam? Met een muur van plakhout heb je het allemaal. Plakhout heeft plakstrips aan de achterkant, waarmee je gemakkelijk de wand kan beplakken. Plak de hele muur vol met verschillende groottes en diktes hout voor een opvallende uitstraling. Schilder het hout in een mooie kleur en geef enkele houten latten een vrolijke opvallende kleur.

Karwei muur

5. Houtreliëf

Als je stijllijsten op de muur te klassiek vindt, is houtreliëf misschien wel het perfecte muuridee. Creëer met enkele houten latjes en kit een grafisch patroon op de wand. Je moet wel even passen en meten. Zodra de latten bevestigd zijn, hoef je alleen nog maar het geheel over te schilderen in je favoriete kleur. Kijk hier om te zien hoe je het beste houtreliëf kan toepassen.

Karwei muur

6. Behangpatroon

Laat je creativiteit de vrije loop, want met behang kun je meer dan je denkt. Een bijzonder patroon op de muur maken bijvoorbeeld! Bedenk een patroon voor op de wand en kies één of meerdere soorten behang, dessins en kleuren. Snijd de stukken behang vervolgens op maat en plak ze met behanglijm op. Binnen no-time is jouw muur de blikvanger in huis.

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: Karwei