WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onze 4 favoriete tuinstijlen

Net als het interieur wordt een tuin vaak mooier als je voor een duidelijke stijl kiest. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gebrek aan tijd en inspiratie zijn vaak gehoorde redenen voor een saaie buitenboel. Extra tijd kunnen we niet geven, maar inspiratie des te meer! Want met deze vier tuinstijlen van KARWEI willen wij direct aan de slag. (in samenwerking met KARWEI)Karwei wereldtuin

1. Wereldtuin

Ook zo dol op de relaxte sfeer van de mediterranee? Door rotan, terracotta en warme kleuren te combineren heb je altijd het gevoel op vakantie te zijn, en dat in je eigen tuin. Gebruik exotische planten, olijfbomen, palmblad en weelderige klimplanten en waan je als vanzelf in dat zonovergoten dorpje in Italië.

In de wereldtuin draait alles om contrast: wissel beton af met de grillige vormen van natuursteen, kies voor vlonders en grind en mix een grote houten familietafel met rotan stoelen, geknoopt touw en franje.

2. Hollandse wildernis

Een tuin die helemaal zijn eigen gang kan gaan: geen strakke borders, maar een wilde mix van Nederlandse bloemen en planten, geen rechte lijnen maar slingerpaadjes van natuursteen. Bomen en struiken groeien uitbundig en groente, fruit en kruiden komen natuurlijk uit eigen moestuin. Maak de sfeer af met blankhouten meubels en basic vormen. Eenvoudig en puur natuur.

Ook achter zo’n weelderige tuin zit een uitgekiend plan. Breng structuur aan met vlonders, stenen en schuttingen en wissel rechte lijnen af met organische vormen. Met stapstenen en kronkelpaadjes blijft het speels en vermijd je voorspelbaarheid.

3. Designtuin

Elk weekend het gras maaien en wroeten in de tuin in niks voor jou. Grote tegels en houten vlonders zorgen hier voor een onderhoudsvrije basis. Tel daar de slimme beplanting in potten, bakken en verticale constructies bij op en je hebt er echt geen omkijken meer naar. Hier geldt: één keer een goede basis neerzetten en dan kan het Grote Genieten beginnen.

Een strakke indeling is het geheim bij dit type tuin. In de vorm van bestrating (vierkante patronen van steen, hout en kiezels), strategisch geplaatste beplanting (in bakken en laag geschoren perkjes) en meubels in rustige kleuren als grijs en wit.

4. Urban jungle

Zelfs met beperkte ruimte kun je met gemak je eigen groene paradijs creëren. En wie klein behuisd is moet slim zijn: inklapbaar, stapelbaar en lichtgewicht meubilair zorgt ervoor dat er op balkon of terras ook nog ruimte overblijft voor een buitenkachel of (hang)fauteuil. Maak het af met kussens, kleden, lampjes en cactussen voor een Urban Jungle die helemaal aansluit bij je interieur.

Laat binnen naadloos overlopen in buiten met een vloer van terrastegels en houten vlonders aangekleed met een zacht buitenkarpet. Een zwarte houten schutting zorgt niet alleen voor een knus gevoel, maar is ook de perfecte achtergrond voor tropisch groen en grafische prints. Grote kuipplanten, hanging baskets en klimplanten bepalen hier de sfeer. In de Urban Jungle geldt: hoe groener, hoe beter.

Over KARWEI

KARWEI volgt woontrends op de voet en maakt deze bereikbaar voor iedereen. Bij KARWEI vind je je favoriete vloer, wand en lamp en zie je hoe je die met dat leuke meubel combineert. In één stijl, waardoor ze elkaar versterken. En voor creatievelingen heeft KARWEI DIY ideeën om het helemaal eigen te maken. Ontdek de nieuwste trends en ideeën op www.karwei.nl.

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: Karwei