WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x een nieuwe look voor weinig

Ze komen steeds vaker voorbij op Pinterest, Instagram en in de woonbladen: perfect gestylede interieurs waarbij kleuren, materialen en meubels helemaal op elkaar afgestemd zijn. Dat zo’n mooie inrichting niet duur hoeft te zijn laat KARWEI zien met deze slimme tips en DIY’s. Voor een budget- én lenteproof huis. (in samenwerking met KARWEI)karwei geel interieur

1. Zonnig geel

Als dat niet voor een voorjaarsgevoel zorgt? Warm okergeel is vooral op de werkplek een welkome kleur en dé trend voor het jaar 2017. Door alleen de onderkant van de muur te schilderen benadruk je de hoogte en blijft het luchtig. En stop vooral niet bij de wanden, maar haal ook eens een kwast of roller langs de plank voor een speels effect. De blankhouten vloerdelen en witte meubels springen extra in het oog bij zo’n statement wand en zorgen voor een frisse Scandinavische bries. Nog wat van die knalkleur over? Neem de rand rondom het raamkozijn ook mee: kleine moeite, groots resultaat.

Karwei statig herenhuis

2. Op stand

Wonen als in een statig herenhuis, dat kan. Het geheim zit ‘m in het gebruik van aaibare materialen, rijke kleuren en sobere meubels. De zwarte eethoek zorgt in combinatie met de donkere laminaatvloer voor luxe en een behaaglijk gevoel. Met een klein beetje glans, in de vorm van het fluweelachtige vloerkleed en de messing details, is ook de elegante toon gezet. Niet te veel, dan wordt het kitsch. Als kers op de taart: de typische 19e-eeuwse lambrisering. Prima zelf te maken en helemaal niet duur. De enige benodigdheden zijn houten sierlijsten, montagekit, een lik verf en een beetje geduld. Geschilderd in één kleur: voor diepte, sfeer en een toefje nostalgie.

Karwei roze interieur

3. Colorblocking 2.0

Een speelse knipoog naar de jaren ‘50 met een mix van ronde vormen en strakke lijnen. Een lijnenspel wat ook terugkomt op de wand met een poederroze vlak. Kwestie van strak afplakken met tape en de roller erlangs, zo gepiept. Doordat de basis wit is kun je prima kiezen voor jaloezieën in dezelfde zachtroze tint. Om weg te blijven van té zoetsappig gebruik je kleuren als okergeel en koningsblauw als stevige tegenhanger. En dan die handige plantenbak: zelfgemaakt van mdf platen. Een eyecatcher, maar geschilderd in dezelfde zachte pasteltint toch een rustig geheel. Tip: laat het groen in de plantenbak meegaan met het seizoen: tulpen en bollen in het voorjaar of deze mini palmpjes voor een instant tropical vibe.

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: Karwei