WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 tuintrends voor jouw ideale buitenplek

Dit willen we: loungen in een hangmat, een wijntje drinken op het terras of kijken naar het laatste streepje zonlicht. Maar vóórdat het Grote Genieten kan beginnen moet de tuin worden aangepakt. Het ontwerpen en inrichten van je eigen buitenplek is niet alleen heel leuk om zelf te doen, maar ook appeltje, eitje met de 3 tuintrends voor 2018 van KARWEI. (in samenwerking met KARWEI) Stadstuin Ibiza stijl

1. Natural Living

Ben jij een fan van landelijk wonen? Dan is de Natural Living trend iets voor jou. Gebruik natuurlijke materialen in tinten die geïnspireerd zijn op de kleuren van de natuur. Denk aan vlonders van onbewerkt hout, tegels van natuursteen, of het aanleggen van slingerende kiezelpaadjes.
Om de natuurlijke look te versterken kies je voor zacht frisse items in combinatie met witte accessoires. Hang leuke lampionnen op en kies voor ruime kussens op de diepe loungebank waar je lekker in weg kunt zakken. Rotan meubeltjes, een bamboe schutting en een teak houten eettafel creëren dat fijne lome gevoel van een Balineese lounge plek. Roep jij de ober nog even voor een rondje?

Zwarte loungebank in tuin

2. Hotel Chique

Houd jij van het begrip onthaasten? In een strak en chique buitenverblijf noemen wij dit luxueus luieren. Het gevoel alsof je net bent ingecheckt bij een fijn hotel. Luxe keramische terrastegels in XL formaat, een verhoogde grasmat als lounge area en strakke donkere spotjes voor aan de buitenmuur zijn jouw ideale partners in crime. Je maakt het af met strak vormgegeven meubelen in donkere kleuren. Maak indruk op jezelf -en je gasten- met mooie design fauteuiltjes, een prachtige donkere bank (op dunne pootjes) en één of twee ronde tafeltjes.

Eethoek in tuin met tafel en stoelen

3. Urban Hangout

Stedelijk genieten met een groene twist doe jij in je Urban achtertuin, op het balkon of op het dakterras. Groots genieten in een kleine setting is fijn, met de juiste ondergrond in combinatie met veel groen. Een basic vloer van vlonderplanken met een eclectische mix van materialen van staal en steigerhout geven dat stoere tintje. Zo waan je je op een dakterras in trendy New York met uitzicht over Central Park.

Zwart en wit zijn de basis, waar XL planten als kuipplanten, klimplanten en ander tropisch groen de urban jungle creëren. Heb je een klein stedelijk speelveld, dan moet je slim zijn: luchtige meubels in strak design laten jouw tuinoppervlak groter lijken. Optische ruimte creëer je door #instagramwaardige hoekjes met één of twee meubelstukken in te richten. Een designstoel geflankeerd door een XL varen maakt jouw urban hangout compleet.

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: Karwei