WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene oase: zo style je de trendkleur groen in je interieur

Sfeervolle planten, verschillende groentinten en bijzondere kunst. In ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ lieten Kim en Jellina zien dat je met de trendkleur groen tal van kanten op kan. Laat je inspireren en creëer ook zo’n groene oase.

In samenwerking met bol.com

Groene oase stylingbox met hanglamp en kandelaar met kaarsen van bol.com.
Stylingbox waarin een groene oase werd gecreëerd met wandlamp en bijzettafel van bol.com.

Groen, groener, groenst

Ton-sur-ton, Frans voor ‘toon op toon’, is het combineren van één kleur in verschillende tinten. Hoe mooi dat is, liet Kim zien in aflevering 3 van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ waarin ze koos voor een mix van mos-, olijf- en flessengroen. Glanzende objecten zorgen voor spannende contrasten. Denk aan een transparante vaas, een kandelaar of een hanglamp van geverfd glas. Goud, brons en koper combineren trouwens ook geweldig met groen.

Bekijk hier de video met het eindresultaat van Kim en shop de woonitems via bol.com.

Niet zuinig zijn

Haal de natuur naar binnen met sfeervolle planten, bijvoorbeeld een groot, tropisch exemplaar als eyecatcher. Denk niet alleen aan potten op de grond, maar help planten ook de hoogte in. Hangende bloempotten zijn hiervoor ideaal, je bevestigt ze aan de muur of aan het plafond. Ook leuk: Jellina gebruikte houten kratjes als plantenhangers, die ze op verschillende hoogtes hing voor een speels effect. Het robuuste hout geeft de plantenkistjes een stoere, natuurlijke look.

Sfeerbeeld van een stylingbox met groen fluwelen fauteuille en hangende plantenkratjes.
Sfeerbeeld van een stylingbox met witte bank, rond zwart bijzettafeltje en accessoires in groentinten.

Kunstig groen

Niet zulke groene vingers, maar toch zin in het botanische effect van potplanten? Geen nood, een beetje valsspelen mag best. Er zijn tegenwoordig prachtige kunstplanten te koop, met grote levendige bladeren. Van de exotische monstera (de bekende gatenplant) tot vetplanten als de aloë vera. En ja, die zijn zó realistisch gemaakt dat ze net echt lijken. Een prima alternatief voor levende planten en je hebt er geen omkijken naar. Hooguit zo nu en dan even afstoffen, that’s it!

Junglevibe

Mooie wandversieringen maken de urban jungle-sfeer af. Kim koos voor een abstract schilderij dat de verschillende groentinten in het interieur bij elkaar trekt. Jellina creëerde een decoratief kunstwerk op de muur met losse elementen, zoals handgemaakte rotanbladeren van Rivièra Maison via bol.com. Ook erg mooi is het om een wandrek- of kast te vullen met een combinatie van planten en sfeermakers zoals boeken, geurstokjes, wijnglazen en keramiek.

Dol op Jellina’s woonstijl? Bekijk de video en shop haar woonitems direct bij bol.com.

Hoe je de trendkleur groen ook combineert, hij zorgt altijd voor een rustgevende vibe in huis. En da’s wel zo fijn na een drukke (werk)dag. Ook zo’n groene oase creëren? Voor al je woonwensen kun je terecht op bol.com/wooninspiratie. Van (kunst)planten tot prachtige potten, plantenhangers, meubels en woonaccessoires in alle denkbare (groen)tinten. En… lekker makkelijk thuisbezorgd!

nog meer: Interieurtalent gezocht