WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo stel je zelf een voorjaarsboeket samen

Het lijkt zo simpel, je eigen boeket schikken met losse bloemen. Toch is het nog best lastig om zelf zo’n perfect voorjaarstafereeltje in elkaar te knutselen. Met deze handige tips & tricks helpen wij je alvast op weg. (in samenwerking met Fleurop)Maak je eigen voorjaarsboeket

Bloemen kiezen

Dé bloementrend van dit moment is een hoog-laag-boeket, ook wel een veld-of plukboeket. Een nonchalante bos met losse bloemen in verschillende kleuren, vormen en lengtes. Kies in de basis voor blikvangers als de gerbera, roos, tulp of pioenroos en verfijn dit met fragielere bloemen als delphinium, sneeuwbal of grassoorten. Probeer ook te variëren in structuur: zo vormt de stevige anthurium een spannend contrast met de wat fijnere gloriosa. Voorkom een té bont geheel met bloemsoorten in één kleurtint.

De vaas

Een goed boeket valt of staat bij de vaas. Een grote vaas is prettig bij een uitbundig veldboeket maar zorg wel dat de hals wat smaller is, zodat de bloemen goed overeind blijven staan. Een glazen vaas past niet alleen bij elke interieurstijl, de bloemstelen vinden het ook fijn om daglicht te zien en dat komt de bloemen dan weer ten goede. Tot slot, zorg ervoor dat de vaas brandschoon is en let op dat er geen bladeren in het water hangen. Laat je bij twijfel adviseren door de Fleurop bloemist. Zij kunnen je precies vertellen welk boeket voor welke vaas geschikt is.

Maak je eigen voorjaarsboeket

Afsnijden

Meestal snijdt de bloemist je gekozen bloemen al af, maar zelfs dan is het verstandig het thuis nog even extra te doen. Door te snijden in plaats van te knippen wordt de steel nauwelijks dichtgedrukt en kan de bloem goed vocht opnemen. Gebruik altijd een scherp en schoon mes en bekijk voordat je snijdt goed hoe ver je de bloemen boven de vaas uit wilt laten komen.

Schikken

Hierbij geldt: hoe wilder, hoe mooier. Met een plukboeket moet het lijken alsof je de bloemen zó uit de berm vandaan hebt. Lekker nonchalant dus, maar ook daar zijn wat handigheidjes voor. Zet de bloemen één voor één kruislings in de vaas. Begin hierbij met de zware en lange bloemen en eindig met de fijne en korte varianten. Niet te netjes hoor, bij dit soort boeketten zijn los en luchtig de toverwoorden.

Verzorgen

Met snijbloemenvoeding houd je de bloemen langer vers. Let ook op de standplaats van het boeket: niet in de volle zon, bij de verwarming of op de tocht. Verschoon je het bloemenwater ook nog om de paar dagen dan heb je echt heel lang plezier van je voorjaarsboeket.

Bron: in samenwerking met Fleurop

nog meer: wooninspiratie