WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het interieur persoonlijk maken, hoe doe je dat?

Het gevaar van een goed gestyled interieur is dat het ‘gemaakt’ over kan komen. Dit gaat ten koste van de gezelligheid – iets wat je natuurlijk niet wilt in huis! Hoe breng je die ongedwongen gezellige sfeer terug? Het antwoord: je interieur persoonlijk maken.

vtwonen 06-2019 | Stylist Fietje Bruijn | Fotograaf Jeroen van der Spek

Foto’s

Door foto’s van familie en vrienden op te hangen maak je het interieur in één klap persoonlijk. Vind je het te rommelig worden? Laat alle foto’s dan bijvoorbeeld in zwart-wit printen. Of hang lijsten in gelijke formaten in rechte rijen aan de muur.

A trip down memory lane

Persoonlijke verhalen gaan schuil achter herinneringen. Van mooie plekken die je gezien hebt en gave reizen die je gemaakt hebt tot bijzondere mensen die je ontmoet hebt. Vergeet bij je volgende trip niet om een souvenir mee te nemen dat je thuis een mooie plek kunt geven. Lees hier hoe je souvenirs een mooie plek in huis geeft.

Kunst

Niets zo persoonlijk als kunst! Pak uit en hang een groot schilderij aan de muur in een stijl (en kleur) die jou aanspreekt. Durf hier te gaan voor een uitgesproken item, want hoe specifieker, hoe persoonlijker. Ook leuk: zelf kussens maken die perfect bij jou interieur passen.

Kleurgebruik

Gekleurde muren of meubels kinderlijk? Absoluut niet. Tijd om die lievelingskleur weer terug te laten komen! Met een lik verf over je stoelen, tafel, of kast wordt het interieur persoonlijk maken wel heel makkelijk.

Op zoek naar een voorbeeld van een huis dat al deze tips perfect toepast? Kijk dan binnen in dit familiehuis in Amsterdam.

nog meer: wooninspiratie