WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 tips voor stoer pastel in je interieur

Pastel interieur tuttig? Integendeel. Poedertinten zorgen voor power, mits je het op de juiste manier combineert. Met deze 4 tips voorkom je een mierzoet geheel en geef je zachte kleuren een stoere twist.

Pastelkleuren komen goed tot hun recht in een interieur als je ze combineert met ruige elementen

1. Voeg kleur toe aan je pastel interieur 

We horen je denken: pastel is toch al een kleur? Dat klopt, poederige tinten zijn geschikt voor iedere ruimte in huis, maar om een suikerspin-effect te voorkomen is het toevoegen van een stevige kleur aan te raden. Pastels zijn nu eenmaal nog mooier als ze een beetje tegengas krijgen. Denk eens aan een goudgele okertint bij zachtroze of celadon bij babyblauw. Mintgroen doet het erg goed met roestrood of koraal. Speel je liever op safe? Voeg dan helderwit toe aan het poederpalet, dit zorgt ten allen tijde voor een rustige basis en fris gevoel.

2. Kies voor één blikvanger

Het gaat bij pastelkleuren vooral om kiezen. Dus niet én de muur roze én het vloerkleed én de zoete kleur op de wand. Wie echt een statement wil maken met pastel in een interieur gaat voor één goede blikvanger, zoals een opvallende bank, het middelpunt van de woonkamer. 

Pastelkleuren komen goed tot hun recht in een interieur als je ze combineert met ruige elementen

3. Wissel pastel in het interieur af met robuuste materialen 

Pastellen krijgen wat meer body door ze te mixen met robuuste materialen. Denk hierbij aan leer, onbehandeld hout, staal, baksteen of beton. Vooral die laatste is een fijne match, de grijze kleur is de perfecte overgang tussen een stoere en lieflijke look. Begin rustig met leren kussens en een robuust houten kruk, of ga all the way met een stalen vitrinekast (waar het pastelkleurig servies weer goed in past) of een beton(look) vloer. Wees niet bang voor een krasje, buts of afgebladderd verflaagje, de contrasten maken de sfeer juist warm, comfortabel, eigen en spannend.

4. Vul aan met rechte lijnen

Het zachtaardige karakter van pastel krijgt een flinke boost door rechte lijnen toe te voegen. Laat ze terugkomen in de meubels, maar ook in accessoires of prints. Met een rechthoekig vloerkleed bijvoorbeeld, een kussen met vlakverdeling, een serie strakke kandelaars of grafische poster aan de wand. Heb je al veel strakke lijnen in huis? Dan werkt het ook andersom: pasteltinten geven een moderne woonstijl namelijk een wat vriendelijker en toegankelijker uiterlijk.

Shop de stijl

nog meer: wooninspiratie