WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef je planten een plek in een van deze DIY’s

Van bloempotten heb je er eigenlijk nooit genoeg. Met name als je groene vingers hebt en je plantenfamilie zich maar blijft uitbreiden. Heb je het wel gezien met die standaard bloempotten? En scoor jij sowieso veel liever een uniek exemplaar? Misschien zijn deze DIY’s voor planten dan wat voor jou.

DIY plantenzak | planten DIY's

Gek van linnen? Maak deze plantenzak

Fan van linnen? Wij zijn alleen al weg van linnen vanwege de eenvoud die ervan uitgaat. Het is ruw, maar speels tegelijk. Hier zie je als het licht er doorheen valt nog net het raster en de handvatten van de plantenmand. Letterlijk puur natuur, deze combinatie van linnen plantenpotten en levend vergrijsd groen. Je maakt deze eenvoudige plantenzak supersnel zelf.

De perfecte twee-in-een 

Met planten breng je gemakkelijk leven in huis. Niet gek dat er in sommige huizen meer dan twintig in de woonkamer staan. Je zou het een verzameling kunnen noemen… Aangezien het grondoppervlak bij velen voldoende gevuld is met planten, kun je het ook wat hogerop zoeken in de vorm van een hanglamp met plant. Deze lamp met plantenpot zorgt voor een groene toevoeging in je huis zonder enige ruimte op de vloer in te nemen.

LEES OOK
Kamerplanten verpotten: de do’s en don’ts

Make-over voor je terracotta pot 

Een saaie terracotta pot tover je in een handomdraai om tot vrolijke blikvanger. Onze tip? Ga gelijk voor een verzameling! Zo springen je kunstwerken direct in het oog. Wissel af met verschillende grafische dessins, kleuren en formaten. Bekijk de video en ga snel een eigen bloempot verven.

Dip-dye-planten-DIY’s

Een ander manier om terracotta potten in een nieuw jasje te steken is door ze te dip-dyen. Een supersimpele verftechniek die je potten binnen no-time een speelse look geven. Ook handig om restjes verf mee op te maken. Zo pas je dip-dye op terracotta potten toe. 

LEES OOK
Dit kun je doen met restjes verf

Van beton

Wat zien ze er leuk uit, deze betonnen potten. Wij bedachten een manier om deze betonnen potten ook zelf te maken. Kijk maar!

nog meer: wooninspiratie