vtwonen

Limited Annorlunda collectie ikea

Annorlunda, vertaald als buitenbeentje, is de naam van de nieuwe tijdelijke collectie van Ikea. Een Annorlunda collectie gemaakt direct op de fabrieksvloer in India en Vietnam. Het idee was om leuke, onverwachte producten te maken die zouden opvallen. En dat is gelukt!

ikea

Annorlunda collectie IKEA

Vijf designers kregen twee maanden de tijd om de collectie te tekenen. Ze reisden daarvoor af naar India en Vietnam. Met de kennis van lokale vakmensen, bestaande technieken en machines lag er vier maanden later een complete collectie. De ontwerpers begonnen in een fabriek voor lampenkappen en bij glasblazers in India. ‘De kleuren zijn hier heel anders dan in Zweden. We hebben gekeken naar gevels van huizen en kleding, en hebben bloemen geplukt buiten de fabriek. Op die manier vonden we een combinatie van kleuren die de collectie bijeenhoudt’, aldus Mats Nilsson, assortimentsstrateeg van IKEA.

De Annorlunda collectie is verkrijgbaar in een beperkte oplage, dus wees er snel bij! Meer informatie over de Ikea-vestigingen in Amsterdam en Haarlem vind je op Ikea.com/nl.

Bron: Ikea

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Ellis op 19 juli 2011 om 19:12

Ook wij zijn speciaal naar Haarlem gereden om in ieder geval even naar deze collectie te kijken.
Verfrissend! Het plastic vlechtwerk komt me wel bekend voor van zo'n 15 jaar geleden ik heb de voetenbankjes en vazen nog steeds, in appelgroen en aqua blauw. Nu zijn we gezwicht
voor de effen (hang) lampenkap hij staat nu omgekeerd op een stevige zilverkleurige poot van 1.60m . Nu is de lamp in onze serre het verbindstuk tussen binnen en buiten geworden de kinderen noemen de lamp, heel toepasselijk, tulp.

>

Sandra - Accessorize your Home op 20 mei 2011 om 06:29

Nav een blogbericht van Holly Becker op Decor8 gelijk Ikea Haarlem gebeld over het Agebo-tafeltje met dienblad. In Haarlem nog 85 op voorraad! Dus hup in de auto en gelijk opgehaald...hij is super!

>

Ingrid Maertens op 19 mei 2011 om 07:38

Supercollectie. Heel erg jammer dat het maar in twee vestigingen verkrijgbaar is.......
Voor ons te ver weg om even te gaan kijken.....
Ikea Ekkersrijt - Eindhoven

Shop suggesties

Inspiratie suggesties