WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

The making of de schuifdeur

We schreven op dit blog al eerder over de schuifdeur van steigerplanken. Hij staat op het verlanglijstje van de hele redactie! Het leuke is: je kunt de schuifdeur zelf maken. Stiliste Kim bedacht dit stappenplan en fotografeerde het in november vorig jaar samen met fotograaf Sjoerd Eickmans. Ben je benieuwd hoe dit in z’n werk ging?

schuifdeur maken

DIY schuifdeur

In oktober vorig jaar begonnen de voorbereidingen al van deze productie. Kim dacht het hele stappenplan uit, zocht naar een geschikte locatie om het stappenplan te fotograferen en shopte voor de aankleding.

Kim: ‘Het was even zoeken naar een solide ophangsysteem. De deur moet natuurlijk wel op een veilige manier worden opgehangen. Uiteindelijk vond ik een goed ophangsysteem bij Gerritse Amsterdam.’

Naast het feit dat een schuifdeur erg mooi is en een stoere uitstraling heeft, bespaar je ook ruimte. Handig als je niet zo groot woont! Let op: zorg er wel voor dat het stuk muur naast de schuifdeur even groot of groter is dan de deur en dat er geen spullen aan de muur hangen.

Kim: ‘We begonnen voor dag en dauw, want het fotograferen van een dergelijk stappenplan kost vaak veel tijd. Terwijl de bewoonster nog onder de douche stond, begon ik samen met standbouwer Paul Blom en assistente Emma Roelandt al met opbouwen. Eerst moesten een aantal decorwanden op maat worden gezaagd. We kunnen natuurlijk niet gaan schilderen en boren in de bestaande wanden. Paul maakte van tevoren al verschillende wandjes die aan de achterkant aan elkaar geschroefd werden. Met steunen bleven de wanden rechtop staan. Omdat deze locatie vrij laag is en een schuin plafond heeft, hebben we een aantal wanden ter plekke op maat gezaagd. Rond 11u konden we de eerste beelden gaan schieten. Achter de wandjes konden we de spullen kwijt die we niet gebruikten. Dat zie je gelukkig niet in het blad!

Toen de bewoner van het huis ’s avonds thuis kwam, stond de decorwand nog overeind. Zijn reactie: ‘je hebt gewoon een echte wand en schuifdeur in ons huis geplaatst. Wat een goed idee! Helaas voor hem; ’s avonds braken we alles gewoon weer af!’

Bron: 101 woonideeën | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg | Assistentie Emma Roelandt

nog meer: wooninspiratie