WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De ultieme speelhoek inrichten doe je zó

Maak voor de kinderen een duidelijke speelhoek waar ze zich kunnen vermaken. Zo gaan ze niet door het hele huis en hebben ze op een plak al het speelgoed bij de hand. Een speelhoek maken en inrichten doe je met deze tips. 

Speelhoek maken

Leuk voor in de kinderkamer, maar ook in andere ruimtes: schilder vlakken op de muur waar je dan weer dingen in kan hangen. Dit geeft een speels en vrolijk effect. Uiteraard kan je ook voor meer sobere kleuren kiezen of kies voor schoolbordverf of magneetverf. Zo kun je de kinderen met een gerust hart laten tekenen. Wegvegen is geen moeite. Ook uitstekend geschikt voor de speelhoek is een kamerhoge letter op de muur bij het kinderzitje. Schilder de letter met schoolbordverf voor extra pret.

Speelhoek inrichten

Een tafel met stoeltjes en een kast voor het speelgoed heb je nodig in een speelhoek. Speelgoed is snel opgeruimd in opbergbakken en, heel slim, onder de bank! In de vtwonen juniorcollectie zijn veel leuke meubels te vinden om een speelhoek mee in te richten.

Raam als speelplek

Handig en gezellig: maak van de vensterbank een speelplaats voor de kinderen. Bevestig een plank voor het raam die diep genoeg is om aan te zitten. Leuke kinderstoel erbij, speelgoed her en der en je vensterbank is aangekleed. Ook leuk ter decoratie: raamstickers.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op vtwonen.nl

Bron: vtwonen juni 2009 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie