kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slimme opbergers voor een kleine woonruimte

Wie klein behuisd is, moet slim omgaan met de beschikbare ruimte. Wij zetten de fijnste opbergmeubels, -DIY’s en -tips voor je op een rij. (promotie)

Opbergers kleine ruimte Shurgard

Door spullen op te bergen en een vaste plek te geven, creëer je gemakkelijk ruimte in huis. Wanneer je niet al te veel meters tot je beschikking hebt, is dit dé manier om het optimale uit je leefruimte te halen. Hoe je dat doet?

Benut loze ruimtes

Nou, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar bestaande opbergplekken in huis. Zo leent de ruimte onder je bed zich uitstekend voor een extra matras voor logés of een flink aantal opbergdozen. Hetzelfde geldt voor loze ruimtes onder kasten of smalle stroken tussen meubels en de muur. Benut de hoogte van je huis en maak van de ruimte boven deuren een opbergplek. Bevestig een stevige plank, en klaar is kees! Ideaal voor de opslag van spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals bijvoorbeeld boeken. En, fijne bijkomstigheid, het staat nog leuk ook.

Multifunctionele meubels

Combineer mooi met functioneel door gebruik te maken van multifunctionele meubels. Een van de bekendste opbergmeubels is zonder twijfel de opbergbank. De bank is niet alleen een eyecatcher in de woonkeuken, maar biedt vooral enorm veel opbergruimte. Ideaal voor het opbergen van grote pannen of keukenapparatuur. Handig aangelegd? Maak ‘m zelf! Net zoals de fraaie opbergbakken uit vtwonen DIY aflevering 5. In een mum van tijd is al het speelgoed, knutselmateriaal en andere rommel van de kinderen uit het zicht.

Opbergers om van te smullen

Maak van de nood een deugd en schaf opbergers aan om van te smullen. De opbergdozen van HAY zijn er in diverse zachte kleurtjes en geven je interieur een vrolijke twist. Of wat dacht je van de populaire zwart-wit gestreepte opbergzak van House Doctor? Hang ‘m op aan de lus voor een speels effect. Met de opbergboxen van Bloomingville haal je een echte blikvanger in huis.

Shurgard Self Storage

Heb je geen plek voor extra opslagruimte en is het weggooien van spullen geen optie? Denk dan eens aan een veilige opbergplek dicht bij huis. Shurgard biedt particulieren opslagruimte met een flexibele huurperiode. Op 61 plekken in Nederland kun je ruimtes van 1 tot 30m2 huren. Je betaalt voor de ruimte die je gebruikt. Of dat nu 1m2 is voor de verzameling cd’s waar je geen afstand van kunt doen, of 10m2 voor grote meubels, fietsen of andere spullen waar je thuis geen plek voor hebt. Ook voor het opslaan van kleding zijn de ruimtes van Shurgard ideaal. Bewaar je zomer- of wintercollectie tijdelijk in de schone en droge opslagruimte en behoudt hiermee de ruimte en rust thuis.
Shurgard ruimte

Eerste maand huur: €1

Heb je tussendoor toch wat nodig? Geen probleem. Je kunt zeven dagen per week bij je spullen, van 6.00 tot 23.00 uur (op aanvraag zelfs 24 uur per dag). Dit maakt het gemakkelijk om de spullen te blijven gebruiken, ook al staan ze niet meer thuis. De ruimte is beveiligd met een persoonlijke toegangscode en slot. Een veilige en handige oplossing. Voor de eerste maand huur betaal je slechts €1*, ook als je maar een maand huurt. Meer weten? Kijk op www.shurgard.nl.

*Voorwaarden zijn van toepassing

Bron: in samenwerking met Shurgard

nog meer: wooninspiratie