kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ruimte maak je zelf

Een van dé trends van nu is de wens om onze leefruimte te vergroten. Als we tv kijken in de woonkamer, willen we graag ook contact houden met huisgenoten die nog lekker aan tafel zitten. Er komen meer functies in de ruimte, denk aan een werkplek, en alles draait om het kloppende hart: de keuken. Hoe krijg je zo’n lofachtige sfeer in huis?

een toog met strakke lijneneen klassieke toogmet een toog maak je je woonruimte groter
Je kunt verschillende ruimtes in huis samenvoegen door het gebruik van togen. Een toog geeft een natuurlijke overgang van de ene naar de andere ruimte, zonder je verloren te voelen. In een strak en modern interieur past Livorno het mooist. Deze toog heeft een strakke lijst en is heel eenvoudig te plaatsen op een plek waar eerst dubbele deuren of een kamer-en-suite heeft gezeten. In overleg met een aannemer of constructeur is kun je ook bekijken of je ruimtes door kunt breken. Ook hier is een toog de perfecte afwerking. Je kunt de toog combineren met een lambrisering. Lambrisering Kiel of Santiago past heel mooi bij een strakke sfeer, omdat de vormgeving ook hier recht is.

Klassieke togen

In echt loftachtige ruimtes, zul je wat eerder voor een strakke vormgeving kiezen, maar je in een klassiekere sfeer kun je ook goed togen toepassen. Toog Roma of Modena zijn wat klassieker van uitstraling, door de ronde vormen en bewerkte lijst. De bijpassende lambrisering Havana heeft een vrij strak paneel, dat eindigt in een boogvorm. Helsinki heeft wat kleinere panelen, waardoor de klassieke uitstraling goed tot zijn recht komt. En de Stockholm heeft wat grotere rechthoekige panelen.

Combinaties

In een loftachtige sfeer is het mooi om voor grijstinten of de kleitinten te kiezen. Als je het houtwerk van de lambrisering en toog mooi fris wit houdt, heb je een prachtig kleurpalet passend in deze sfeer. Met bijpassende plinten en lambriseringen vormt het een mooi geheel. Het loftgevoel benadruk je nog meer met een laminaatvloer van extra lange én extra brede planken uit de XXL-serie en gordijnen van een transparante stof laten het licht optimaal binnen en maken de ruimte nog wat groter. Probeer de ruimtes zo ruimtelijk mogelijk te houden, kies liever voor een paar grote meubels, dan voor veel kleinere. En een laatste tip: voor het mooiste licht houd je het plafond lekker wit.

nog meer: wooninspiratie